Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
4°C
JUTRI
8°C
8°C
Oceni objavo

Odpravljanje posledic neurja

Tudi našemu Nordijskemu centru Poclain v petkovih poplavah ni bilo prizaneseno. Povodenj nam je poplavila garderobe, tehnično sobo in skladišče z opremo. Najhuje je v izteku skakalnic in delu parkirišča. Tam je odneslo stopnice do izteka, dobršen del brežine in asfalta. Voda je prav tako spodkopala drog z reflektorji. Pogled na iztek skakalnic vsekakor ni pogled, ki bi si ga želeli. Odneslo nam je precej plastike, poškodovana je ograja, v najnižji del izteka je naneslo veliko naplavin v obliki peska, skal in zemlje. Plast naplavin sega do višine ograje.

Prva ocena kaže, da bomo morali narediti kar nekaj novih temeljev za sanacijo parkirišča, urediti brežine, položiti novo plastiko v izteku skakalnic in seveda urediti dobršen del izteka. Da bodo otroci lahko nadaljevali s trenažnim procesom, bo potrebno precej volje, energije, delovnih ur in denarnih sredstev.

Ker pa smo v Žireh znani, da se ne predamo, smo že v soboto organizirali prvo delovno akcijo, katere se je udeležilo 17 prostovoljcev, članov in simpatizerjev SSK Norica Žiri. Najprej smo očistili parkirišče in prostore pod iztekom, v katerih je bilo v času poplave več kot pol metra vode in blata. V nedeljo smo nadaljevali z delovno akcijo, na katero se je odzvalo 43 prostovoljcev. Delovno akcijo smo morali zaradi novega vala dežja žal prekiniti, a smo jo lahko kmalu nadaljevali. Z vrečami peska smo tudi uspeli zaščititi garderobe, tehnično sobo in skladišče z opremo.

Kljub temu naprej zremo z optimizmom. V nedeljo je na ogled prišel g. Franc Kranjc, župan občine Žiri, prav tako je sledilo precej klicev iz klubov iz skakalne družine po Sloveniji. Najbližji klubi so nam dali na razpolago brezplačno uporabo njihovih skakalnic ter obljubili, da nam pridejo na pomoč. Tudi klic našega generalnega sponzorja, direktorice Monike Žust, nas je zelo razveselil, saj nam je obljubila pomoč.

Tako se zavemo, da nismo sami. Številni prostovoljci, klici prijateljev iz drugih klubov, obisk predstavnikov občine, ponujena pomoč sponzorjev in obljubljena pomoč Smučarske zveze Slovenije kažejo, da v klubu delamo dobro in se veselimo svetle prihodnosti.

Oglejte si tudi