Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Izbran ponudnik za zbiranje in odvoz odpadkov

Podžupan Jože Stanonik in prokurist Martin Frelih sta v začetku tedna v prostorih občine podpisala okvirni sporazum za zbiranje in odvoz komunalnih odpadkov iz Občine Žiri za naslednje štiriletno obdobje.

Občina Žiri je v aprilu pričela s postopkom javnega razpisa za izvedbo javnega naročila po odprtem postopku – Zbiranje in odvoz komunalnih odpadkov iz Občine Žiri. Na razpisu sta sodelovala dva ponudnika, Javno podjetje Komunala Škofja Loka in Avtoprevozništvo Martin – Valentina Frelih s.p. iz Žirov. Najugodnejša je bila ponudba Avtoprevozništvo Martin – Valentina Frelih s.p., ki je ponudila izvajanje storitev v naslednjih štirih letih za 284.968 EUR brez DDV, kar pomeni dobrih 35.000 EUR ugodnejšo ponudbo od konkurenčne ponudbe v celotnem štiriletnem obdobju.

Ponudbi obeh ponudnikov sta bili v celoti primerljivi, tako glede kvalitete voznega parka kot razporeda odvozov in načina opravljanja storitev. Ob izpolnjevanju vseh zahtevanih pogojev in referenc je bil tako izbran ponudnik, ki je nudil nižjo ceno. Le ta je verjetno tudi posledica dejstva, da je izbrani ponudnik domačin, kar pomeni nižje stroške z dostopom na mesto izvajanja storitev zbiranja odpadkov, predvsem v primerih, ko gre za manjši obseg storitev (npr. premik kontejnerjev, prevozi manjših količin odpadkov).

Urnik odvozov za gospodinjstva se ne spreminja. V veljavi ostaja razpored odvozov, ki je javno objavljen na spletni strani občine Žiri. Povečalo pa se bo število odvozov z ekoloških otokov (papir, mešana embalaža) s čimer želimo odpraviti neurejenost ekoloških otokov  zaradi prevelike količine odpadkov.   

Oglejte si tudi