Logo MojaObčina.si

Žiri

DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
9°C

Usposabljanje: VLOGA PODJETNIKA PRI PRIPRAVI RAČUNOVODSKIH IZKAZOV ZA PODJETJA


KDAJ:
-ponedeljek, 16.9.2019 (od 17.00 do 19.15 ure)
-torek, 17.9.2019 (od 17.00 do 20.00 ure)
-sreda, 18.9.2019 (od 17.00 do 19.15 ure)

KJE: Velika sejna soba Upravne enote Škofja Loka, Poljanska cesta 2, Škofja Loka

IZ VSEBINE USPOSABLJANJA:
• Pravne podlage za pripravo letnega poročila ter obveznosti za poročanje iz letnih poročil za namene javne objave, državne statistike in davčne namene
• Knjigovodske listine, poslovne knjige podjetja in letno poročilo za gospodarske družbe in zasebnike
• Pregled kategorij bilance stanja in informacijska vrednost tega izkaza za zunanje uporabnike
• Kategorije izkaza poslovnega izida in informacijska vrednost tega izkaza za zunanje uporabnike
• Priprava na letno poročilo (popis sredstev in obveznosti in drugi potrebni postopki)• Obdavčitev samostojnih podjetnikov (obdavčitev dohodka iz dejavnosti, posebnosti pri normirancih) in obdavčitev gospodarskih družb (davek od dobička pravnih oseb)

O PREDAVATELJICI:
Nataša Pustotnik je magistrica znanosti na področju podjetništva, univerzitetna diplomirana ekonomistka, certificirana poslovodna računovodkinja in podjetniška svetovalka. Zaposlena je kot direktorica svetovalnega podjetja Palma in drugi d.n.o., v okviru katerega izvaja tudi računovodske storitve za podjetnike, podjetja, društva in zasebne zavode. Pri svojem delu se srečuje tudi s podjetniki, ki potrebujejo svetovanje pri zagonu svoje dejavnosti in v fazi rasti svojega podjetja. Predava teme s področja stroškovnega in poslovodnega računovodstva na Visoki šoli za računovodstvo in finance, predmet Računovodstvo za podjetnike na GeaCollege - Fakulteti za podjetništvo, na višji šoli pa poleg ostalega tudi predmet Analiza bilanc z revizijo. Piše tudi znanstvene članke za revijo Poslovodno računovodstvo in strokovne prispevke za konference, ki jih organizira Inštitut za poslovodno računovodstvo (Konferenca o notranjem poročanju, Konferenca o analizi poslovanja).

USPOSABLJANJE JE NAMENJENO: mikro, malim in srednje velikim podjetjem ter potencialnim podjetnikom. Udeležba na usposabljanju je za udeležence brezplačna.

PRIJAVE in DODATNE INFORMACIJE: Prijave so obvezne. Vašo prijavo pričakujemo do srede, 11. septembra 2019 na tel. št. 04 50 60 220 (Jana Šifrar) ali e-mail naslovu jana.sifrar@ra-sora.si. Na istih kontaktih smo vam na voljo tudi za dodatne informacije. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Dokumenti, priloge:

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi