Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
0°C
PON.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Z akcijo Trajnostno v službo se v občini Žalec pričenja letošnji Evropski teden mobilnosti 2021

Letošnji slogan Evropskega tedna mobilnosti je "Živi zdravo. Potuj trajnostno." Program je znova sestavljen iz pestrega nabora različnih aktivnosti, ki spodbujajo trajnostno mobilnost in spreminjajo potovalne navade. Več o Evropskem tednu mobilnosti si lahko preberete na naslednji povezavi: https://www.tedenmobilnosti.si/.

V kratkem bomo na spletni strani občine Žalec https://zalec.si/obcina/projekti/evropski-teden-mobilnosti/ in na Facebook strani ETM Žalec: https://www.facebook.com/etmzalec/ objavili celotni program ETM 2021 občine Žalec, ki ga bodo sestavljale pestre aktivnosti, tako za mlade kot za malo manj mlade. Osredni dogodek bo znova Dan brez avtomobila na Šlandrovem trgu v Žalcu.

Z današnjim dnem se je tudi pričela akcija Trajnostno v službo, ki poteka že tretje leto in vabi vse zaposlene v javnih ustanovah občine Žalec, da na delo prihajajo na trajnosten način (kolo, peš, skiro, javni prevoz ali kot sopotnik v avtomobilu). Več o akciji lahko preberete v priponki. Spremljajte nas na spletni strani občine ali na Facebook strani ETM Žalec in sodelujte pri spreminjanju potovalnih navad ter povečevanju kakovosti bivanja.

Oglejte si tudi