Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

UPI ŽALEC PREJELA JABOLKO KAKOVOSTI

CMEPIUS, nacionalna agencija programov Evropskih skupnosti in programov mednarodne mobilnosti, že 15 let podeljuje nacionalne nagrade, tako imenovana jabolka kakovosti nosilcem projektov v okviru programa Erasmus+, ki izstopajo zaradi kakovostne zasnove in izvedbe.


Na področju izobraževanja odraslih je jabolko kakovosti letos prejela UPI – ljudska univerza Žalec, in sicer za projekt Kombinirano učenje.


V utemeljitvi nagrajencev je zapisano:

«UPI Ljudska univerza Žalec je izjemno aktivna na področju vpeljave informacijsko-komunikacijskih tehnologij, zlasti kombiniranega učenja, v poučevanje odraslih. Svoje osebje intenzivno izobražuje na tem področju in ga usmerja v takšen način dela, močno je vpeta v mednarodni prostor in sodeluje v mnogih projektih, ki naslavljajo različne vidike uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Projekt z naslovom Kombinirano učenje je primer dobre prakse projekta strateškega partnerstva, kjer je UPI Ljudska univerza Žalec nastopila kot vodilni partner. Rezultat projekta je visokokakovosten priročnik, ki skupaj z vsebinami na spremljajoči e-platformi predstavlja pregledno in praktično orodje za vse, ki se s kombiniranim učenjem srečujejo prvič ali le želijo nadgraditi svoje znanje. Narejen je po logiki izobraževanja odraslih »nič za njih brez njih« – tako so bili izobraževalci z različnih organizacij intenzivno vključeni v evalvacijske aktivnosti, kjer so se spoznavali z vsebino, hkrati pa tudi v času nastajanja orodja konstruktivno prispevali svoje mnenje. Projekt odlikuje tudi odlična diseminacija, ki je zaradi močne vpetosti UPI Ljudske univerze Žalec v slovenski prostor izobraževanja odraslih in vključevanja deležnikov v različne stopnje projekta dosegla domala vse organizacije, dejavne na tem področju.«


Posnetek spletne podelitve si lahko ogledate tukaj. UPI je na vrsti pri 43:50.


Projekt Kombinirano učenje pa je bil predstavljen tudi na Letnem posvetu v izobraževanju odraslih 2020.

Oglejte si tudi