Oceni objavo

PUST NASMEJANIH UST V DRUŠTVU MOST ŽALEC

V žalski občini deluje v sklopu Zveze društev za socialno gerontologijo Slovenije in preventivnega programa Centra za socialno delo Savinjsko-Šaleška enota Žalec, Društvo za razvoj civilnih iniciativ Most Žalec. Društvo ima šest skupin in prav vsaka skupina se je na pustni dan našemila in skupaj so vse skupine zarajale v Osnovni šoli Griže.

Ko so na prireditveni prostor prispele »domine«, smo vedeli, da se pripravlja prav posebno doživetje. Predsednica društva, Špela Jovan, je vse lepo pozdravila in izrazila hvaležnost, da so se vse udeleženke namaskirale in bile pripravljene sodelovati, se medgeneracijsko povezovati.

Vsaka skupina se je predstavila s svojo pesmijo, ki je sovpadala k liku maske, ki so si jih pripravili sami. Tako so dekleta iz Ponikve bile maskirane v domine, skupini iz Griž v kuharice in kuharske šefe iz resničnostnega šova, skupina iz Galicije je predstavljala sončnice, plesale so mačke in plesala so dekleta na plaži.

Čeprav so vse udeleženke v zasluženem pokoju, so delovale norčavo, veselo in mladostno. Dokaz, da je važna vesela duša, da telo poje in se radosti.

Po predstavitvi vsake skupine se je začelo druženje ob soku in Brglezovih krofih.

Tedenska ura, kolikor se družijo ponavadi, je bila premalo in tako je druženje trajalo dobri dve uri in pol.

Sorodniki so pripeljali tudi članice, ki so sicer v domovih za starejše in zato je bilo srečanje res popolno.

Topel dan pa je poskrbel, da je pust resnično pregnal zimo.

Oglejte si tudi