Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

PROSTOVOLJSTVO V ČASU COVID-19

Poziv prostovoljcem za pomoč!

 

Ukrepi za zajezitev širjenja okužb COVID-19 so zagotovo najbolj usmerili življenja ljudi, ki živijo v socialno varstvenih zavodih.

Zaradi kakovostnejšega življenja stanovalcev vabimo prostovoljce, ki ste pripravljeni ponuditi pomoč v Domu Nine Pokorn Grmovje v Žalcu. Gre za socialno varstveni zavod, ki v svoje programe vključuje osebe s težavami v duševnem zdravju in duševnem razvoju. Želijo si prostovoljce, ki bi stanovalcem ponudili družabništvo, individualne pogovore, skupno preživljanje prostega časa (družabne in športne igre) ter lažjo fizično pomoč (sprehodi, spremljanje stanovalcev, ki so težje pomični in imajo invalidski voziček). Pomoč lahko ponudite med tednom v popoldanskem času in med vikendi preko celega dne. Želijo si, da bi se vključili vsaj enkrat na teden, lahko tudi večkrat oz. odvisno od vašega prostega časa.

Od prostovoljcev se pričakuje predvsem čut za sočloveka, fleksibilnost in dobre komunikacijske sposobnosti. Pred pričetkom dela vas bodo seznaniti s specifiko dela v njihovem zavodu.

Za več informacij se prosim obrnite na Hišo sadeži družbe Žalec, preko elektronske pošte: barbara.luzar@filantropija.org ali preko telefona: 051 669 714.

Vsaka pomoč bo zelo zaželena in dobrodošla.

 

Robert VASLE
Poveljnik štaba Civilne zaščite Občine Žalec

 

Oglejte si tudi