Oceni objavo

Na občnem zboru društvo Most podeli priznanja

V torek, 28. marca 2023, na čudovit sončen a zelo vetroven dan, so imeli člani društva Most Žalec občni zbor. Stara in novo izvoljena predsednica društva Špela Jovan je pozdravila vse prisotne in se zahvalila za udeležbo in podporo vsem pri izvajanju preventivnega programa Skupine starih ljudi za samopomoč. Posebna zahvala za sodelovanje in finančno podporo gre Občini Žalec, Centru za socialno delo Savinjsko-Šaleška, enota Žalec ter Zvezi društev za socialno gerontologijo Slovenije. 

Po finančnem poročilu o delovanju društva v preteklem letu, je sledilo vsebinsko poročilo celoletne poti, ki so jo prehodile članice v posamezni skupini ali skupaj. Ogromno dogodkov za to starostno skupino je zaznamovalo leto 2022. Prisotne, bilo jih je preko petdeset, so podoživljale in se veselile obujanja spominov, kje vse so bile, kaj so počele in kako zelo so aktivne - čeprav nekatere štejejo že krepko čez osemdeset let. 

Sledila je zahvala prostovoljkam, voditeljicam skupin in članom, ki so duša in srce društva. Priznanja za prostovoljno delo so prejele Majda Leskošek za 10 let vodenja skupine Zlata Jesen, skupina Zlata jesen iz Griž za 10 izjemnih let delovanja, Danijela Gaberšek za opravljanje dela podpredsednice v obdobju od 2017 do 2023 ter Saša Cimerman za tajniška dela v obdobju od 2018 do 2023.

Na koncu so jih pozdravili in nagovorili še podžupan Občine Žalec Srečko Lednik, dr. Tomaž Lenart, direktor Dom Nine Pokorn Grmovje  ter namestnica direktorja Veronika Falant.

Po okusnem kosilu, za katerega je bil zaslužen šef kuhinje v DNPG Branko Šušterič, so druženje medgeneracijsko obogatili otroci iz Folklornega društva Galicija, pod vodstvom Helene Turnšek.

                                                                                                                           Društvo Most Žalec


Oglejte si tudi