Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

V Savinjski dolini po tednu dni novo neurje

Vremenska ujma, ki je včeraj, 29. julija 2020, prizadela večji del Slovenije, znova ni prizanesla naši dolini. Gasilci gasilskih društev Gasilske zveze Žalec so bili v sredo zvečer na terenu in so vse do jutranjih ur odpravljali precejšnje razdejanje, ki sta ga povzročila močan naliv in veter.
Najbolj prizadeta je bila Občina Žalec, kjer je bilo poplavljenih več stanovanjskih objektov, deroča voda je odnesla več odsekov cest, podrlo se je več dreves. 99 gasilcev iz 9 gasilskih društev z Gasilskega poveljstva občine Žalec (Kasaze-Liboje, Šempeter v Savinjski dolini, Zabukovica, Griže, Žalec, Vrbje, Ponikva pri Žalcu, Gotovlje in Drešinja vas) so posredovali na 54 lokacijah v GPO Žalec, kjer so črpali vodo, odstranjevali so podrta drevesa, nudili pomoč občanom ter zavarovali kraje izrednih dogodkov. Evakuirali so skupino tabornikov,  katere je zalila voda. Gasilci PGD Griže so jih začasno namestili v prostore v Gasilsko reševalnem centru Griže. Gasilci PGE Celje so posredovali ob nesreči z nevarno snovjo.

 

V Gasilskem poveljstvu občine Polzela, Gasilska zveza Žalec, je 46 gasilcev vseh treh gasilskih društev (Andraž nad Polzelo, Ločica ob Savinji in Polzela) posredovalo na 20 lokacijah, povezanih z včerajšnjim neurjem. Odstranili so več dreves, evakuirali stanovalce iz dveh stanovanjskih hiš, saj so drevesa ogrožala hiši ter zavarovali kraje izrednih dogodkov.

 

Neurje z močnim dežjem in vetrom je bilo tudi v občini Braslovče, Gasilska zveza Žalec. 55 gasilcev petih gasilskih društev iz Gasilskega poveljstva občine Braslovče (Braslovče, Gomilsko, Grajska vas, Letuš, Parižlje-Topovlje) je s cest odstranilo drevesa in prečrpalo vodo iz 11 objektov, preusmerjali tok meteorne vode ter zavarovali kraje izrednih dogodkov, pogasili pa so tudi požar transformatorja.

 

Skupaj je bilo včeraj v Gasilski zvezi Žalec na terenu 200 gasilcev, ki so posredovali na kar 88 lokacijah.

 

Danes, 30.7.2020, nekatere enote nadaljujejo z odpravljanjem posledic neurja.

 

Prispevek pripravil:

Tadej Zupan,
predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi

Foto: GZ Žalec

Oglejte si tudi