Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Ob kulturnem prazniku odprta vrata Savinove hiše in Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva

ZKŠT Žalec ob slovenskem kulturnem prazniku, Prešernovem dnevu, v ponedeljek, 8. februarja 2021, vabi na dan odprtih vrat Savinove hiše in Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije v Žalcu. Obiskovalci si bodo lahko brezplačno ogledali zbirke in razstave med 10. in 13. uro.

S skupnim spoštovanjem navodil in upoštevanjem protikoronskih ukrepov bo obisk varen za obiskovalce in zaposlene.


V Savinovi hiši, ki se nahaja v središču Žalca (Šlandrov trg 25), si lahko obiskovalci v ogledajo spominsko sobo generala in skladatelja Friderika Širce - Rista Savina, Galerijo Savinjskih likovnikov in Galerijo Jelice Žuža. V pritličju je Savinov likovni salon, v katerem je še do konca februarja 2021 na ogled razstava kiparja Boštjana Drinovca z naslovom Umetni raj.


Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije je urejen v nekdanji sušilnici hmelja (Cesta žalskega tabora 2). Skupaj s Fontano piv Zeleno zlato predstavlja poklon tradiciji hmeljarstva, ki je zaznamovalo Spodnjo Savinjsko dolino. Obiskovalec v njem spozna prehrano, oblačila, običaje, številne  hmeljarske izdelke ter orodja za pridelavo in obdelavo hmelja. Zbirka je nastala s pomočjo družin, ki živijo s hmeljem, njihove dokumentacije, fotografij, spominov.  Ponudbo Ekomuzeja od marca 2019 dopolnjuje ogled filma v 360-stopinjski 3D tehniki (ogled filma zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa ne bo možen).

Oglejte si tudi