Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
10°C
TOR.
22°C
15°C
Oceni objavo

Slovenske Konjice bodo konec tedna v znamenju prve pomoči

V četrtek, petek in soboto bo pri njih državno preverjanje v znanju iz prve pomoči za študente, dijake in učence osnovnih šol. V soboto bodo sodelovali člani ekipe PP OŠ Šempeter v Savinjski dolini, ki zastopajo celjsko regijo. Aktualni državni prvaki v znanju iz prve pomoči se preverjanja udeležujejo že tretje leto.

Preverjanje znanja prve pomoči učencev osnovnih šol poteka na lokalni, regijski in državni ravni. Preverjanje znanj prve pomoči zajema teoretični in praktični del. Teoretični del obsega vprašanja iz področja prve pomoči in vprašanja o gibanju Rdečega križa. Pri praktičnem delu učenci preverjajo svoja znanja in veščine iz dajanja prve pomoči poškodovanim in/ali nenadoma obolelim osebam.

RKS - Območno združenje Žalec je 18. aprila organiziralo lokalno preverjanje osnovnih šol, na katerega se je k sodelovanju prijavilo 6 osnovnih šol in 23. aprila še regijsko preverjanja, katerega se je udeležilo 5 ekip iz Celjske regije. Na obeh preverjanjih je zmagala ekipa OŠ Šempeter v Savinjski dolini, ki se bo v Slovenskih Konjicah 11. maja udeležila še državnega preverjanja.

Oglejte si tudi