Oceni objavo

Posodobitev Občinske celostne prometne strategije Občine Žalec

Občina Žalec, pod okriljem Ministrstva za okolje, podnebje in energijo RS in v sodelovanju s izvajalcem Fakulteto za logistiko Univerze v Mariboru, najavlja posodobitev svoje Občinske celostne prometne strategije (OCPS). Ta pomemben dokument, ki je bil prvič razvit leta 2017, bo sedaj prenovljen z namenom nadgradnje trajnostne mobilnosti, prometne varnosti in kakovosti življenja vseh naših občanov.

 

Zavezani smo ne samo k razvoju nove infrastrukture, temveč k oblikovanju učinkovitih, varnih in trajnostno usmerjenih mobilnostnih rešitev, ki bodo odgovorile na potrebe naše lokalne skupnosti. V duhu transparentnosti in vključevanja javnosti, bomo organizirali več dogodkov za zbiranje mnenj in predlogov občanov.

 

Prva javna razprava o viziji in ciljih razvoja prometnega sistema v Občini Žalec bo potekala v torek, 7. maja 2024, ob 16. uri v Ekomuzeju v Žalcu. Drugo srečanje na isto temo bo sledilo v četrtek, 9. maja 2024, ob 16. uri v večnamenskem prostoru na Osnovni šoli Petrovče. Vabljeni v čim večjem številu!

 

Na teh srečanjih bomo skupaj raziskali osrednje vprašanje: "V kakšni občini želimo živeti?" Odgovori na to vprašanje bodo ključni pri oblikovanju vizije in strateških usmeritev, ki bodo služili kot izhodišče za določanje vloge prometa in ustrezne ukrepe za nadaljnji razvoj naše CPS. Prav tako bomo določili konkretne strateške cilje, ki bodo usmerjali prihodnje ukrepe.

 

V začetku junija načrtujemo še drugo javno razpravo, ki se bo osredotočila na analizo trenutnega stanja prometa v občini in iskanje konkretnih ukrepov. Ta razprava bo potekala na treh različnih lokacijah, o katerih bomo podrobnejše informacije posredovali pravočasno.

 

Veselimo se vaše udeležbe in prispevka. Vaše ideje in mnenja so neprecenljivi za oblikovanje učinkovite, varne in trajnostno naravnane prometne infrastrukture v naši občini. Skupaj lahko oblikujemo prihodnost, ki bo služila sedanjim in prihodnjim generacijam občanov Žalca.

 

Vabimo vas, da se pridružite razpravi in s svojimi predlogi aktivno prispevate k oblikovanju naše skupne prometne prihodnosti. O vseh nadaljnjih korakih in možnostih sodelovanja vas bomo sproti obveščali. Skupaj zmoremo več!

Oglejte si tudi