Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
10°C
Oceni objavo

Zaključek projekta Povej naprej: »Naša družina bere!«


V soboto, 23. septembra 2023, na prvi jesenski dan in državni praznik, ko Slovenci praznujemo dan slovenskega športa, smo z vodenim ogledom gradu Žovnek sklenili tretjo sezono bralnega projekta Povej naprej: »Naša družina bere!«.


Projekt se je začel v začetku meseca junija, ko smo družine povabili k vpisu v projekt z bralnimi paketi – malhami, ki vsebujejo knjižno in didaktično gradivo, da se podajo na pot raziskovanja, opazovanja, odkrivanja, čudenja, druženja in s tem povezovanja s svojimi družinskimi člani ob naši izbrani temi o življenju v srednjem veku, gradovih in graščinah, razvalinah in dvorcih v Spodnji Savinjski dolini. V letošnji sezoni je v bralnem projektu sodelovalo kar 22 družin.


Sodelujoče družine smo ob končanem projektu povabili na sobotni izlet. Tokrat smo se povzpeli na grad Žovnek, kjer nas je častni občan Občine Braslovče Franc Kralj popeljal skozi zgodovino gradu. Po ozkih stopnicah smo se povzpeli na obnovljeni okrogli glavni grajski stolp ter kot vitezi okrogle mize poslušali, kako je potekala in kako še vedno poteka obnova gradu s pomočjo pridnih rok članov Kulturnozgodovinskega društva Žovnek Braslovče in drugih prostovoljcev. Ogledali smo si še razstavo z naslovom Friderik II. Celjski in Veronika Deseniška. Avtor razstave je Franc Kralj, ki je tudi predsednik Kulturnozgodovinskega društva Žovnek Braslovče.


Vse, ki bi želeli sodelovati, že zdaj vabimo, da nas spremljate in se nam prihodnje leto pridružite, saj vas bodo v bralnih paketih čakale vsebine in novi kotički, vredni ogleda.


Karmen Kreže

Oglejte si tudi