Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
10°C
TOR.
22°C
15°C
Oceni objavo

Zaključek bralnega projekta Mali Savinjčani beremo za otroke Občine Žalec

V torek, 9. maja 2023, smo z zaključno prireditvijo sklenili deseto sezono bralno-spodbujevalnega projekta Mali Savinjčani beremo, ki ga izvajamo za predšolske otroke, stare od štiri do šest let. Pri izvedbi projekta smo v Žalcu sodelovali Medobčinska splošna knjižnica Žalec in Vrtci Občine Žalec s koordinatorico Sabino Žličar, pridružil se nam je še pravljično-gibalno-ustvarjalni krožek II. OŠ Žalec. Tako smo lahko letos na zaključno prireditev povabili 315 otrok in njihovih staršev, 45 strokovnih delavcev Vrtcev Žalec in mentorico krožka II. OŠ Žalec.


Slovesna zaključna prireditev je potekala v Domu II. slovenskega tabora Žalec. Zaradi velika števila sodelujočih v projektu smo jo izvedli ob 16., 17. in 18 uri. Direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec Jolanda Železnik in ravnateljica Vrtcev Občine Žalec Natalija Starič Žikić sta se v uvodnem pozdravu za sodelovanje v projektu zahvalili otrokom, staršem in vzgojiteljicam, ki igrajo veliko vlogo pri spodbujanju branja otrok. Sledila je predstava dramske skupine Marionetke, ki jo sestavljajo strokovne delavke različnih enot Vrtcev Občine Žalec. Štajerska kokoš nas je s skirojem popeljala po vsej Sloveniji in vmes spoznavala še druge avtohtone slovenske vrste živali. Tako se je ustavila pri krškopoljskem prašiču, drežniški kozi, konju lipicancu, ovci istrski pramenki in kravi ciki. Nasmejali smo se njihovim dialogom v narečjih in spoznali, kaj se zgodi, če kokoš znese jajce v poletni pripeki.


Po predstavi je sledila slovesna podelitev medalj pridnim bralcem. Nagovorila nas je podžupanja Občine Žalec Tanja Basle in skupaj z ravnateljico Vrtcev Občine Žalec Natalijo Starič Žikić otrokom podelila medalje. Za otroke smo imeli še eno presenečenje, in sicer pisane balone, ki jih je krasila čebelica in napis Mali Savinjčani beremo. Popoldne je minilo v resnično posebnem vzdušju, veliko je bilo otroškega smeha, dobre volje in ponosnih staršev.


Dragi otroci, starši in spoštovane vzgojiteljice, vabljeni, da se nam jeseni pridružite v 11. sezoni bralnega projekta Mali Savinjčani beremo.


Besedilo: Tina Štrajher
Fotografije: Ivan Lipičnik

Oglejte si tudi