Oceni objavo

Odprtje razstave razglednic Savinja nas povezuje

V torek, 6. junija 2023, je bila v avli Doma II. slovenskega tabora Žalec odprta največja razstava razglednic krajev v porečju Savinje od izvira do izliva, ki so jo člani Filatelističnega krožka na I. Osnovni šoli Žalec poimenovali Savinja nas povezuje.


Reka Savinja je najdaljša slovenska reka z izvirom in izlivom na slovenskem ozemlju. Na svoji poti od izvira pod Okrešljem nad Logarsko dolino do izliva v Savo v Zidanem Mostu prepotuje 102 kilometra.
Velik zbiratelj in srce Filatelističnega društva Žalec ter glavni pobudnik razstave Veni Ferant je prišel na idejo, da bi se z razglednicami, ki prikazujejo kraje ob reki Savinji, dala narediti zanimiva zgodba. Skupaj z učenci filatelističnega krožka na I. OŠ Žalec so se lotili zbiranja razglednic krajev ob Savinji. 31 darovalcev jim je podarilo skupno kar 343 razglednic.


Da Savinja resnično povezuje, so s svojo navzočnostjo pred velikim številom obiskovalcev dokazali tudi župan Mestne občine Celje Matija Kovač, župan Občine Laško Marko Šantej in župan Občine Žalec Janko Kos. Za glasbeno popestritev večera so poskrbeli učenci Glasbene šole Risto Savin Žalec, večer pa je povezovala vodja domoznanskega oddelka Medobčinske splošne knjižnice Žalec Karmen Kreže.


Karmen Kreže

Oglejte si tudi