Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
7°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

7 kg do sreče z Majo Gal Štromar

23. aprila 2024, na svetovni dan knjige knjige in avtorskih pravic, je bila gostja Občinske knjižnice Žalec vsestranska ustvarjalka Maja Gal Štromar. Povod za druženje v žalski knjižnici je bil 3. del romana 7 kg do sreče, v pogovoru z Ireno Štusej pa je razkrila še marsikaj o svojem ustvarjanju.

Gledališka pot Maje Gal Štromar vodi od Rdeče kapice v Dekanih do priznane Mednarodne gledališke šole Jacquesa Lecoqua v Parizu. Bila je članica SLG Celje in Drame SNG Maribor ter gostja mnogih drugih gledališč. Je pisateljica, pesnica, režiserka, scenaristka, moderatorka, predavateljica, pedagoginja in še marsikaj. Navsezadnje jo lahko pokličemo tudi za svetovanje, saj je mojstrica vedske astrologije djotiš.

Leta 2000 je na žalskem odru odigrala monodramo Ervina Fritza Marčevski veter ali Fani piše Prešernu, od takrat pa je bila še nekajkrat gostja na različnih prireditvah v Žalcu. Tokrat je predstavila Maro Vodopivec, junakinjo njenega romana v treh delih 7 kg do sreče. Igralko Maro spremljamo prek treh desetletij, ko se ji je dogajalo marsikaj v poklicnem in zasebnem življenju, v izpovedovanju pa je osupljivo iskrena, še zlasti v razgaljanju gledališkega in filmskega okolja.

Irena Štusej

Oglejte si tudi