Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Prostovoljno in brezplačno testiranje na okužbo s koronavirusom

Zdravstveni dom Žalec 5. 1. 2021 med 13. in 19. uro in 6. 1. 2021 med 15. in 19. uro organizira prostovoljno in brezplačno testiranje na okužbo z novim koronavirusom.

Testiranje se bo izvajalo na parkirišču pred ZD (modri kontejner levo). Testiranje bo potekalo v torek 5.1.2021 med 13. in 19. uro in sredo 6.1.2021 med 15. in 19. uro, nato bo urnik prilagojen glede na potrebe. Urnik bo ažurno objavljen na spletnih straneh ZD Žalec.

V četrtek (7.1.2021) in petek (8.1.2021) bomo prostovoljno in brezplačno testiranje izvedli na naši zdravstveni postaji na Vranskem, med 14. in 19. uro. Testiranje ni omejeno na prebivališče občana, kar pomeni, da se brezplačnega testiranja lahko udeležijo vsi prebivalci Slovenije z veljavno kartico zdravstvenega zavarovanja.

Občani morajo s sabo prinesti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Vse, ki se bodo odločili za hitro testiranje, prosimo, naj v primeru gneče med čakanjem ohranjajo medsebojno razdaljo in nosijo masko. Vse ostale podatke, povezane s testiranjem in rezultati testa, bodo občani dobili na mestu testiranja.

Pomembno. Testiranje je namenjeno iskanju morebitnih okuženih med na videz zdravo populacijo.
Zato tisti, ki imajo kakršne koli, tudi blage znake bolezni, naj na testiranje s hitrimi testi ne hodijo, ampak se samoizolirajo ter kontaktirajo svojega izbranega osebnega zdravnika. Le ta jih bo napotil na testiranje z metodo PCR.

Oglejte si tudi