Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Priporočila NIJZ pri organizaciji prireditev in dogodkov

Spoštovani, obveščamo vas, da so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) pripravili priporočila za preprečevanje prenosa in širjenja okužb z novim koronavirusom na prireditvah in dogodkih. Priporočila gre upoštevati tudi za športne prireditve in dogodke.

Priporočila, ki so jih na NIJZ-ju objavili na svoji spletni strani, so razdeljena na dva scenarija.

Pomembno je poudariti, da smo že v situaciji ki jo naslavljajo priporočila po scenariju 1: v trenutni epidemiološki situaciji prevladuje različica SARS-CoV-2, ki se naglo širi v vseh skupinah prebivalstva in pri večini obolelih ne povzroča težjega poteka, ki bi zahteval bolnišnično zdravljenje.

Priporočila NIJZ za obvladovanje širjenja okužb s SARS-CoV-2 v trenutni situaciji ne posegajo pomembno v vsakdanje življenje večine posameznikov, z njihovim izvajanjem pa lahko vsak zaščiti svoje zdravje in zdravje bližnjih. NIJZ poziva k upoštevanju splošnih, že dobro poznanih priporočil, kot so vzdrževanje medosebne razdalje, pravilno umivanje rok, razkuževanje rok, izogibanje dotikanju obraza (oči, nosu in ust), higiena kihanja in kašlja ter učinkovito prezračevanje zaprtih prostorov.

Oglejte si tudi