Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

GRADNJA EPI V PC ŽALEC – JUŽNO OD ŽELEZNICE II.FAZA

Minuli teden pričetek del v Poslovni coni Žalec - južno od železnice v sklopu II. Faze

SPOROČILO ZA JAVNOST - PRIČETEK DEL, 5. november 2020

Potem ko je Občina Žalec 17. septembra podpisala gradbeno pogodbo s podjetjem Tegar d.o.o.iz Velike Pirešice, je izvajalec teden pred jesenskimi prazniki z deli že pričel. Gradbena dela, ki zajemajo novogradnjo dveh cest in rekonstrukcijo ene na tem območju v skupni vrednosti 318.620 evrov z davkom, pa bodo dokončana v prvi polovici leta 2021.

Spomnimo, na tem območju je Občina Žalec v lanskem letu že zgradila Cesto A (pravokotno na Cesto ob Železnici pri podjetju Zagožen) v dolžini 138 metrov s pločnikom, vodovodom, fekalno in meteorno kanalizacijo ter kanalizacijo za NN elektro razvod. Gradbena dela v vrednosti 260.694 evrov z DDV je opravilo podjetje VOC Celje d.o.o.. Novi cesti B in D pa sta nadaljevanje te ceste. Skupaj z rekonstrukcijo dela Ceste ob železnici pa zaokrožujeta gradnjo in obnovo komunalne infrastrukture na tem območju.

Dela, s katerimi so začeli sredi minulega tedna, torej vključujejo novogradnjo cest B in D v skupni dolžini 145 metrov s pločnikom, vodovodom, fekalno in meteorno kanalizacijo ter kanalizacijo za NN elektro razvod. Pogodbena cena gradbenih del podjetja Tegar iz Velike Pirešice z vključenim DDV za ta del je 208.953 evrov. Rekonstrukcija Ceste ob železnici« (LC 490162) v skupni dolžini 90 m s pločnikom klesarsko stezo, vodovodom, fekalno in meteorno kanalizacijo, ki jo bo ravno tako opravilo podjetje Tegar, pa znaša z DDV 109.668 evrov. Skupna vrednost opravljenih gradbenih del v skladu s podpisanimi pogodbami torej znaša 318.620 evrov z DDV.

Podpis k fotografiji: Najprej so začeli z rekonstrukcijo dela Ceste ob železnici (LC 490162); foto: Lucija Kolar

Priložena shema: Prikaz lokacij gradbenih del

Dodatne informacije na:

Urad za gospodarske javne službe, Aleš Uranjek, tel: 03 71 36 440, ales.uranjek@zalec.si.

Kontaktna oseba za medije in novinarje: Lucija Kolar, 031 391 171, lucija.kolar@lusus.si

 

Oglejte si tudi