Oceni objavo

10. OBLETNICA SKUPINE ZLATA JESEN IZ GRIŽ, DRUŠTVA MOST ŽALEC

V Društvu za razvoj civilnih iniciativ Most Žalec, so ponovno praznovali. Letos je praznovala deseto obletnico obstoja skupina iz Griž, Zlata jesen.

Skupina Zlata jesen je nastala 14.maja 2013. Ustanovila  jo je Majda Leskošek na pobudo tedanje direktorice žalskega centra za socialno delo Irene Pražnikar.

V desetih letih se je zgodilo kar nekaj sprememb, a skupina še vedno šteje deset članic, katere se vsak torek dobivajo in uživajo.

Dekleta Zlate jeseni ne verjamejo, da je smisel življenja biti samo srečen. Smisel življenja je biti koristen, odgovoren in sočuten. Predvsem pa je smisel življenja biti nekomu pomemben: biti drugemu v oporo, zavzemati se za nekaj, poskrbeti, da je svet zaradi tvojega življenja boljši.

Kakor so se dekleta in žene v starih časih družile ob skupnih kmečkih opravilih, prebiranju fižola, ličkanju, peki, ročnih delih..., se dekleta razgovorijo o doživetjih čez teden, ko niso skupaj. Izmenjujejo si misli, sporočajo dejanja in vpijajo izkušnje. Učijo se ena od druge in tako laže hodijo po poti, ki jim je namenjena.

Ob praznovanju 10.obletnice so povabile vse skupine Društva Most Žalec v OŠ Griže, kjer se tudi sicer srečujejo. Zbralo se je petinpetdeset modrih in zrelih članic, ki so najprej bile prisotne v programu, katerega so članice Zlate jeseni ponudile vsaka s svojo lepo mislijo, kaj misli o sebi. Potem so podale misli o tem , kaj je ljubezen, saj ljubezen je največja vrednota življenja.

Na sliki so poleg predsednice Mosta Špele Jovan članice in voditeljici Zlate jeseni: Helena Kotnik, Darinka Tkalec, Danica Šalamun, Alenka Drevenšek, Jožica Ribar, Agica Ambruš, Danica Grabnar, Katja Krivec, Kristina Raušl Okorn in Majda Leskošek.

Polne energije, veselja in humorja dekleta verjamejo, da bodo še dolgo skupaj uživale torkove popoldneve.


Oglejte si tudi