Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
19°C
2°C
Oceni objavo

NVO gre v šolo - prijave odprte

NVO gre v šolo tudi v tem šolskem letu. V tednu od 25.9. do 29.9.2023 bodo izbrane osnovne šole čas in prostor namenile predstavitvam nevladnih organizacij (društev, zavodov in ustanov). Consulta Regionalni center NVO k sodelovanju vabi društva, da pripravijo predstavitveni program v katerem bodo otroci na interaktiven način spoznali s čim se ukvarjajo. Na takšen način bodo društva pri mladih vzbudila zanimanje za članstvo v njihovi organizaciji in jih povabila v svoje vrste, poleg tega pa na ta način spodbujajo prostovoljno delo. Predstavitveni programi bodo potekali po sistemu kroženja, vsako šolsko uro posamezno društvo obišče drug razred in tako se bo z delom posamezne organizacije seznanilo vsaj 5 razredov.

Kako se pridružiti akciji »NVO gre v šolo«?

Nevladne organizacije, društva, zavodi in ustanove pripravite predstavitvene programe svoje dejavnosti, ki se lahko izvede med eno šolsko uro na interaktiven, otrokom zanimiv način. Predstavite jim doživljajsko in izkustveno učno uro, ki jih bo navdušila, da se vam pridružijo in se včlanijo v vaše društvo. Z omenjenim pristopom boste pri mladih vzbudili zanimanje za aktivno udejstvovanje ter članstvo v vaši organizaciji, jih povabili medse in spodbudili prostovoljno delo v vašem kraju.

 

Prijavo za sodelovanje na eni ali več prijavljenih šolah oddate TUKAJ

 

V letošnjem šolskem letu v akciji sodelujejo:

- OŠ Litija - torek, 26.9.2023, sodelujejo 1. - 5. razred

- POŠ Mlinše - torek, 26.9.2023, sodeluje 1. - 4. razred

- OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik, sreda, 27.9.2023, sodeluje 1. - 5. razred

- OŠ Ivana Cankarja Trbovlje - četrtek, 28.9.2023, sodeluje cela šola

- OŠ Ivana Skvarče, Zagorje ob Savi - petek, 29.9.2023, sodeluje 1. - 5. razred

 

Lani je bila akcija »NVO gre v šolo« uspešno izpeljana na 9 osnovnih šolah v zasavski regiji

Če še vedno oklevate in razmišljate ali bi se pridružili akciji preverite, kako uspešna je bila akcija v šolskem letu 2022/23. Vključilo se je 9 šol iz zasavske regije. Skupno se je 1500 učencem predstavilo 30 društev. S predstavljenimi programi so se otrokom predstavili in ponudili neformalen in izkustven način izobraževanja, medgeneracijsko sodelovanje, pretok znanja in kar je še najbolj pomembno – na ta način se sooblikuje prihodnost otrok in ponudi krila, ki jim bodo za začetek predstavila lokalno okolje in vse možnosti njegovega sooblikovanja in vključevanja. 

 

S klikom na PRIJAVO, se lahko preko spletnega obrazca prijavite za sodelovanje.  

 

Za dodatne informacije so vam Consulta Regionalni center NVO na voljo prek elektronske pošte info@consulta.si ali na telefonski številki 059 927 619, vsak dan med 9.00 in 15.00 uro.

Oglejte si tudi