Logo MojaObčina.si
DANES
3°C
0°C
JUTRI
5°C
1°C
Oceni objavo

Ribiči dodali kamenček v mozaik praznovanj zagorske občine

Člani ribiške družine Zagorje že vrsto let za občinski praznik prirejajo ribiško tekmovanje s številno udeležbo in nagradami.
Letošnja tekma za Pokal občine Zagorje ob Savi je bila v nedeljo, 17. avgusta, ob ribniku ribiške družine v Zagorju. Prvi tekmovalci so bili ob ribniku že okrog sedme ure zjutraj, do začetka tekmovanja ob devetih se jih je zbralo 46. Prišli so iz Laškega, Radeč, Litije, Ludbrega, Ljubljane, Novega Marofa in seveda iz Zagorja.

Dogodku so prisostvovali tudi župan zagorske občine Matjaž Švagan, predsedniki ribiških družin iz Ludbrega, Novega Marofa, Radeč, Laškega in Zagorja ter to izkoristili za utrjevanje vezi in bodoče sodelovanje.

Pred tekmo so opravili žreb za razpoložljiva mesta ob ribniku in lovili do trinajstih. Vsi skupaj so nalovili dobrih 168 kilogramov in pol rib, ki pa so jih po tehtanju vrnili v ribnik.

Zmagovalec, Boštjan Janc, je nalovil 11,58 kg rib, drugi je bil z 9,88 kg Alen Vavtar, oba RD Zagorje ob Savi, tretje mesto pa je zasedel Maks Stopar, RD Laško z ulovom težkim 9,2 kg.

 

Besedilo Mojmir Maček,
slike Jano Smrkolj in Mojmir Maček

Oglejte si tudi