Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
0°C
NED.
10°C
-2°C
Oceni objavo

MLADI RIBIČI SO SE POMERILI V LOVLJENJU RIB V RIBNIKU ZAGORJE

RD Zagorje poleg skrbi za zarod in ekologijo v gojitvenih potokih prireja tudi tekmovanja na različnih nivojih. Tako so v soboto, 23.08.2014, izvedli t.i. "cash tekmo" za člane - to pomeni, da udeleženci pred tekmo naredijo tekmovalni sklad, od koder potem črpajo nagrade za najboljše, naslednji dan, v nedeljo, pa še mladinsko in pionirsko tekmo.
Nedelja dopoldan, 24. avgusta, je na zagorskem ribniku minila v tekmovanju najmlajših članov RD Zagorje. Razpis za tekmo je na oglasni tabli izobešen že kak mesec, vendar so zjutraj oddali prijavo le trije tekmovalci. Predsednik Stanislav Poznič se je takoj pošalil, da ve v čigave roke bodo pokali šli.

 

Vzrok za precej manjšo udeležbo v primerjavi s prejšnjimi leti, gre po mnenju organizatorjev, iskati tudi v nestanovitnem vremenu, ki nas v avgustovskih dneh nenehno preseneča.

 

Na tekmovanje so prišli trije tekmovalci in sicer Danijel Flus, Jan Smrkolj in Tej Švagan.

 

Ob pol dvanajstih so tekmovanje zaključili in stehtali ulov. Izkazalo se je, da so fantje nalovili 24,380 kg rib. Največ je ujel Jan Smrkolj, 13,520 kg, Danijel Flus je bil z 9,220 kg drugi, tretje mesto pa je zasedel novinec med mladimi ribiči, Tej Švagan z 1,640 kg ulovljenih rib.

 

Po tekmi je predsednik RD Stanislav Poznič mladim tekmovalcem ribičem čestital in jim podelil pokale. Besedilo in slike Mojmir Maček

Oglejte si tudi