Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

ZIMZELENI Z URHA NA ORLE

ZIMZELENI Z URHA NA ORLE

8. 11. 2022


Po tolikih letih našega pohodništva nam ni več pomembno, da merimo, na kakšnih višinah smo bili, da obiskujemo sredogorja, ampak da se podajamo na lepe pohode, da preživimo dan v naravi in da lahko v teh jesenskih časih brcamo po odpadlem listju. Prehodili smo že kar nekaj poti in obiskali veliko krajev in planinskih koč, na Orle pa smo šli prvič, čeprav niso tako oddaljene.

Pod Svetim Urhom pri Sostrem smo krenili, si ogledali spomenik padlim in nadaljevali po lepih stezah in poteh proti Orlam. Na priljubljeni izletniški točki blizu prestolnice se odpira lep razgled. Še toliko lepši je pogled z razglednega stolpa, ki je postavljen kar na streho gostilne. Z njega se na eni strani odpira razgled na Ljubljansko barje proti Krimu, na drugi strani pa vse tja do Kamniških in Julijskih Alp. To je kot dodano doživetje vsem, ki obiščejo to zanimivo izletniško točko, poimenovano Gostilnica Orle. Vendar to ni gostilnica, je velik objekt z zelo lepo urejeno okolico. Tu gostinci nadaljujejo z že zelo dolgo tradicijo izletniškega turizma, obiskovalce pa razvajajo z dobro hrano. Še ena dobra atrakcija Gostilnice Orle je gozdni park, ki se razprostira na pobočju pod gostilno in je dom za jelene-damjake. Ob prihodu nam je uspelo opazovati te prosto živeče živali.

V prijetnem okolju smo se družili, malo poklepetali, popili našo obvezno kavico in se vrnili nazaj na izhodišče. Zadovoljni in hvaležni smo bili še za en lep sončen jesenski pohod.


Zapisala: Ivanka Sluga

Foto in film:Željko J.

Oglejte si tudi