Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Pred nami je Miklavžev vikend in veseli dan kulture

Dogajanje se bo začelo že v petek dopoldne, ko bodo malčki iz Vrtca Vrhnika okrasili smreko na Sodnijskem trgu, že ob 14. uri pa bo Smučarski klub Vrhnika začel zbirati in prodajati rabljeno smučarsko opremo.

Ob petih popoldne bo svečani prižig lučk, glasbeno-pevsko podlago dogajanju pa bosta dajala Glasbena šola Vrhnika in otroški pevski zbor Ivanček. Čarobno popoldne oziroma večer bodo popestrili še vrhniški športniki v okviru tradicionalnega dneva Zeusov dan športa in pa magični mojster ognja Hatana. Če vam bo ostalo še kaj energije, lahko zvečer obiščete Cankarjev dom, kjer bo nastopil Big Band Vrhnika.

Smučarski sejem bo potekal tudi v soboto. Ta dan bo na prizorišču še Miklavžev sejem in redna mesečna tržnica. Ob deseti uri dopoldne bodo na svoj račun prišli najmlajši, ko se bo na odru odvila otroška predstava Praznična mineštra.

V nedeljo je veseli dan kulture: svoja vrata bosta na stežaj odprla Cankarjeva spominska hiša in muzej Moja Ljubljanica, ki je pripravila zanimiv program z delavnicami in dogodki. Ta dan je vstop prost.

Dogajanje bo doživelo vrhunec v torek z Miklavževim prihodom k cerkvi na Sv. Trojici. Pohod z baklami se bo iz Stare ceste začel ob 17. uri, nakar bo karavano pred cerkvijo sprejel otroški cerkveni pevski zbor. Sledila bo otroška predstava, okoli 18:30 pa pride sveti Miklavž z nebeško-peklenskim spremstvom.

Več podatkov in natančnejši razpored dogajanja najdete na: 
www.visitvrhnika.si
http://mojaljubljanica.si/ta-veseli-dan-kulture-na-razstavi-moja-ljubljanica-2/

Gašper Tominc

Oglejte si tudi