Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Pravljično - doživljajske poti Škrateljc

Že poznate pravljično-doživljajsko transverzalo, ki jo ustvarja Zavod Škrateljc po celotni Sloveniji? Transverzalo sestavljajo pravljično - doživljajske poti, ki družinam in posameznikom ponujajo nekajurno doživetje, gibanje v naravi in sproščeno, otrokom prilagojeno spoznavanje novih krajev in njihovih posebnosti. Vsaka pot ima svojo misijo, ki jo rešujete s pomočjo posebnih beležk in po vsaki opravljeni misiji otroke čaka škratolovska nagrada.
Ena od pravljično - doživljajskihi poti je Škratji Kras v slikovitem mestu na Krasu - Štanjel. 

Škratji Kras je družinska dogodivščina, na kateri boste spoznali temeljne značilnosti Krasa in vrline, zlasti vztrajnost in ustvarjalnost kraškega človeka. Poleg tega pa vas na poti čaka pomembna naloga: nagajivi škratje so namreč zagodli prebivalcem Štanjela, v katerem je vse postavljeno na glavo. Na Škratjem Krasu so skrili kraške pečate in vsenaokrog natrosili škratje uroke. Da bo na Krasu spet vse lepo in prav, morate rešiti škratji urok, pri tem pa najti škratorunske simbole za čarobni izrek in se naučiti skrivne škratje pisave.
Slikoviti Kras je od nekdaj tudi umetniški navdih: zaigrali boste na zvenečo klop, začutili lepoto kamnoseštva, ustvarili svoj mozaik in spoznali skrivnost o škratih s Krasa, ki jo je poznal že Srečko Kosovel. Na poti vas bodo očarale skulpture iz lesa in kamna kraških kamnolomov.

Na pravljično – doživljajsko pot se lahko kadarkoli odpravite sami ali v sklopu javnih vodenj. V Baru Zoro kupite Krasno beležko, ki omogoča celovito doživetje poti, poleg nje prejmete še barvice. Zbrani pečati in rešen čarobni izrek pa otrokom po prehojeni poti prinese krasno nagrado. POZOR: Ko pridete do Škratice burje, se vrnete na začetek poti in nadaljujete svojo pustolovščino po Spacalovi poti. Pozorno spremljajte smerokaze.

Javna vodenja v juliju in avgustu: 23.7.2022 ob 17:00 ter 27.8.2022 ob 17:00

Cena vodenega pohoda: 7,50€/otroka

Cena beležke v primeru samostojnega ogleda: 5,00€


Oglejte si tudi