Oceni objavo

ZA NAMI JE ŠE EN STRELSKI VIKEND

Da imamo v letošnjem letu strelci izredno naporen in natrpan urnik s tekmovanji je razvidno v tem, da so posamezni vikendi, kjer so na razporedu tudi do tri tekmovanja. Res je težko prilagoditi urnik vsemu, ampak kljub temu nam nekako uspeva. Pri tem se moram vsekakor zahvaliti za izjemno pomoč nekaterim članom društva kakor tudi staršem naših najmlajših tekmovalcev, ki nam vedno priskočijo na pomoč, ko je potrebno naše mlade tekmovalce pripeljati na tekmo in nazaj, pri tem pa je vsekakor pomembna podpora staršev, ki otroku nudijo vse najnujnejše da se lahko razvija tako v športnem kot tudi duševnem duhu. HVALA STARŠI! 


No kot sem omenil vikend je bil kar pester in kot prvo so se naši mladi pionirji udeležili 2. kroga Državne mladinske lige Pokal prijateljstva, ki je bilo v Ljubljani. V kategoriji pionirjev smo nastopili s pomlajeno ekipo v kateri sta kar dva člana, ki sicer tekmujeta še v kategoriji mlajših dečkov. V konkurenci je 25. mesto in nove točke v skupni uvrtitvi osvojil Drašler Ožbe, takoj za njim je bil na 29. mestu Rom Jan, ekipo pa je sestavljal še Medic Jure, ki je osvojil 63 mesto. Ekipno so naši mladi osvojili 15. mesto. Na treningu smo tako prilagodili program za oba mlajša pionirja, ki sicer tekmujeta v svoji kategoriji še z naslonom, na pokalu pa v kategoriji pionirjev brez naslona. Rezultat se bo kmalu pokazal, upamo da v pozitivnem in boljšem rezultatu.
Trije člani smo se udeležili 2. kontrolnega tekmovanja, ki je bilo prav tako v Ljubljani in kjer se dosegajo norme za nastop na državnem prvenstvu. To tekmovanje oz. po novem kontrolni turnir je namenjen izključno normam in se na njem ne podeljuje priznanj za uvrstitev. Je pa poleg regijskih tekmovanj ta turnir edini, kjer se norme dosegajo. Tako je bila norma dosežena v kategoriji članov s standard zračno puško s strani Bojana Lamprehta st., ki je normo dosegel tudi v kategoriji člani standard pištola. Turnirja sta se udeležila še Bojan ml. prav tako v kategoriji članov in Benjamina v kategoriji članic, ki pa se jima je norma za las izmuznila in upamo, da jo naredita na naslednjem turnirju na Ptuju ali na regijskem prvenstvu, kjer bomo poskušali tudi z ekipno.

 

Nakoncu pa smo se udeležili še 2. kroga regijske lige v streljanju s serijskim zračnim orožjem, kjer je svoj odličen nastop izvedla naša najmlajša tekmovalka v kategoriji cicibank Dobrovoljc Meta, ki je z izjemnim nastopom in rezultatom osvojila svojo prvo zlato medaljo. V kategoriji cicibanov sta nastopila še Jilek Ambrož s 4. mestom in Čretnik Jošt z 8. mestom. Ekipno so bili 2. V kategorij ml. pionirjev je bil najboljši Rom Jan 5., na 15. mesto se je uvrstil Medic Jurij in na 21. naš debitant Džalič Aleksander, ki je bila zanj to prva tekma. Ekipno so bili 6. V kategoriji pionirjev 4. mesto Drašler Ožbe, ki je za en krog zgrešil medaljo. Dobre uvrstitve so bile tudi v starejših kategorijah, kjer je med člani 2. mesto dosegel Bojan ml., Aleš Rom na 6. mestu, med članicami pa sta medalji pripadli za 2. mesto Rus Mojci in 3. mesto Benjamini Rudolf. Člani ekipno 1. mesto. Prav tako je ekipno 1. mesto osvojila ekipa veteranov, posamezno pa Bojan st. 1., Vladimir 3. v kategoriji nad 50 let in Matija 10. mesto v kategoriji nad 60 let. In še pištola. Naš edini tekmovalec Bojan st. je v konkurenci članov osvojil 4. mesto, v kombinaciji puška in pištola pa 1. mesto.

Znani so tudi že skupni rezultati po 2 krogih, ki pa si jih lahko ogledate na naši spletni strani pod Rezultati PNK.

Oglejte si tudi