Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Pestra zimska sezona za SD Vrhnika

Za ljubitelje snega in smučanja zima vsako leto prepozno pride in prehitro gre, kar pa njen potek še pospeši, je velika količina dela in časa preživetega na smučeh. Zima se je v SD Vrhnika začela že prvi konec tedna v decembru, ko je potekal tradicionalni Smučarski sejem. Kljub še vedno prisotnim epidemiološkim razmeram, je bil sejem zelo dobro obiskan, kar pa se je kazalo tudi v rekordnem številu prodanih izdelkov. Za uspešno in gladko izvedbo se moramo zahvaliti vsem sodelujočim v prodaji in Zavodu Ivana Cankarja, ki nas je vključil v izvedbo novoletnega sejma in priskrbel naše mesto pod šotorom poleg vrhniškega drsališča.

Kmalu po sejmu smo se z polnim avtobusom smučarjev odpravili na dnevni izlet v Nassfeld, kjer nas je pričakalo skoraj prazno smučišče. Veliko prostora na belih strminah in odlične razmere za smučanje so nam omogočile vrhunski prvi izlet sezone. Kar se tiče izletov v prihodnosti, so se nam načrti nekoliko spremenili. Zaradi poostrenih razmer v Avstriji smo se odločili preklicati naš načrtovan izlet, ki ga bomo najverjetneje nadomestili z izletom na Višarje.

Začetek božično-novoletnih počitnic je za naše najmlajše člane pomenil tudi začetek vsakodnevnega smučanja na Krvavcu. Štirje učitelji smučanja so od nedelje, 26. 12., do srede, 29. 12., na smučišču spremljali kar 20 otrok. Mogoče je kakšen dan zmanjkalo sonca, vsekakor pa nikoli ni zmanjkalo vneme. V okviru šole smučanja se bomo lahko spet družili med zimski počitnicami, februarja. Takoj po končani decembrski šoli smučanja so znanje pridobivali tudi inštruktorji sami. V četrtek, 30. 12., so se namreč udeležili licenčnega seminarja, ki je potekal v organizaciji SD Vrhnika pod okriljem Zveze učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije. Seminar je na nočni smuki v Kranjski Gori vodil demonstrator Klemen Cizelj.

Zime vsekakor še ni konec, naših načrtov zanjo prav tako ne. V februarju naš čaka še izvedba šole smučanja in nekaj sobotnih izletov na bližnja smučišča. Vsem smučarjem pa v preostanku sezone želimo varno vožnjo in odlične razmere na smučiščih.

 

Manca Trček 

 

Oglejte si tudi