Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Novaka zamenjal Šušteršič

Vrhnika, 22. februar – Planinsko društvo Vrhnika ima novega predsednika, to je Jože Šušteršič, ki je zamenjal dosedanjega Romana Novaka, slednji pa je postal častni predsednik društva. Občni zbor je zaznamovalo še izglasovanje ukinitve ene od pohodnih skupin, kar se je zgodilo prvič v polstoletni društveni zgodovini.
Roman Novak se je v desetih letih predsedovanja dokazal predvsem kot izredno dober gospodar in organizator. Društvena komisija za priznanja je zapisala, da je »daleč presegel vsa pričakovanja«. Pod njegovim mandatom je pri zavetišču na Planini potekala izgradnja stolpa, vgradnja nove cisterne za vodo in čistilne naprave, po novem je povečana moč fotovoltaičnih celic, obnovljena je elektrifikacija, ustanovljeni so bili novi društveni odseki, članstvo pa se je še enkrat povečalo. Kot so še zapisali, je društvo z njim preseglo lokalne meje in postalo razpoznavno tudi v širšem slovenskem okolju. Njegov naslednik, Jože Šušteršič, je napol v šali dejal, da je Novak postoril tako veliko, da se bodo pod njegovim mandatom nekoliko bolj predajali planinarjenju kot gospodarjenju.
Občni zbor, ki je minil v klasičnem prebiranju poročil opravljenega dela v minulem letu in nizanju načrtov za prihodnost, je zaznamovala tudi ukinitev ene od pohodniških skupin, saj je med vodstvom skupine in upravnim odborom društva prišlo do nepremostljivih razlik. Prisotni so na občnem zboru večinsko potrdili, da se skupina Veseli Triglavci ukine. Kot je kasneje dejal Šušteršič, mu je žal tega dogodka in upa, da se bo skupina nekoč ponovno vzpostavila.

Sicer pa je društvo lani imelo 675 članov, na enodnevnih izletih pa se je v celem letu podalo kar 2712 pohodnikov. Leto je zaznamoval še odkup dela zemljišča na Planini od turističnega društva, izgradnja male čistilne naprave, povečanje moči fotovoltaike in obnova elektrifikacije.
Več v Našem časopisu.
(gt, foto: gt) 

Oglejte si tudi