Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

NK Dren-Vrhnika: jasni cilji za vrhunske dosežke

V športu je doseganje ciljev pomembno prav tako kot v vsakem podjetju. Če so cilji postavljeni realno, na podlagi oprijemljivih dejstev in predvsem trdega dela, potem slej ko prej pride tudi do uresničitve. Vse to pa prinaša nov zagon in napredek.

 

Maj je v tekmovalnem smislu vedno zelo intenziven mesec in tudi letos ni bilo nič drugače. Mladi nogometaši ki se potegujejo za športnimi rezultati so vstopili v drugo polovico spomladanskega dela tekmovanj. Čeprav se morda na prvi pogled zdi neverjetno, toda ekipe NK Dren-Vrhnika so še vedno na vrhu razpredelnic ligaških tekmovanj. A boj za lovorike še ni končan, saj se za sam vrh v svojih skupinah potegujejo selekcije mlajših dečkov, starejših dečkov in kadetov, ki nadaljujejo niz uspešnih nastopov. Kljub temu bomo morali na končno odločitev o napredovanju v najvišji rang tekmovanja pri selekcijah mlajših in starejših dečkov počakati prav do konca tekmovalnega dela sezone. Napredovanje v prvo državno ligo pri obeh starostnih skupinah si bodo fantje zagotovili le v primeru zmage nad neposrednimi rivali, kar vse skupaj dela še bolj zanimivo in seveda vznemirljivo. Ne glede na razplet pa je to za ekipi izjemno pomemben proces in del razvoja v športnem in osebnostnem smislu, saj je treba pokazati svoje znanje in ekipnega duha tudi pod težo pozitivnega rezultata. Fantje, ki se sedaj kalijo v teh ekipah tako že okušajo nogomet na najvišji ravni v Sloveniji.

Seveda aktivnosti ne potekajo le na tekmovalnem delu. V začetku pomladi so se na Vrhniki lotili vzdrževalnih del na glavnem igrišču. Igrišče so pognojili, globinsko prezračili in ga površinsko poravnali s kremenčevim peskom, tako da postaja zelenica vedno bolj kakovostna in vredna slovesa svojih ekip. Nova pridobitev je tudi sicer rabljena kosilnica, ki pa v rokah izkušenega vzdrževalca igrišč Milana Velkavrha odlično opravlja svoje delo. Glavno igrišče je tako v odlični kondiciji in bo nudilo dobre pogoje udeležencem turnirjev U9, U11 in U12, ki bodo na Vrhniki 26. in 27. maja. V dveh dneh pričakujejo udeležbo preko 30 ekip kar bo vsekakor  velik organizacijski zalogaj. Zbrana sredstva bodo namenili za investicijo v igrišče z umetno travo. To bo nova pridobitev izjemnega pomena za razvoj nogometa na Vrhniki. Samo izgradnjo načrtujejo v poletnem času, ko imajo nogometaši premor. Izgradnja igrišča z umetno travo na Vrhniki je za NK Dren-Vrhnika najvišja prioriteta. Predsednik Andrej Šega pojasnjuje: »Za namen izgradnje igrišča z umetno travo počasi zaključujemo finančno konstrukcijo. Občina je v proračunu za leto 2018 zagotovila izdatna sredstva za sofinanciranje izgradnje igrišča za kar gre zahvala županu Stojanu Jakinu. Delno smo bili uspešni tudi na razpisu Fundacije za šport kjer smo uspeli pridobiti 60% sredstev za katera smo kandidirali. Pričakovani prispevek Fundacije za šport bo tako znašal 15% celotne investicije. Počasi prehajamo v obdobje, ko bo potrebno nastaviti strukturo in smernice za delovanje v naslednji sezoni. Izzivov nam ne bo manjkalo,« še dodaja Šega. 

Športne uspehe naših nogometašev lahko redno spremljate na spletni strani www.nkdren-vrhnika.si .

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

 

 

Oglejte si tudi