Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

NK Dren – Vrhnika: Uspešen prvi polčas tekmovalnega dela sezone 2021/22

Prvi del nogometne sezona se je v novembru tudi uradno zaključil in v NK Dren – Vrhnika lahko z zadovoljstvom zrejo na rezultatsko lestvico jesenskega dela tekmovalnih selekcij.

Ni skrivnost, da je eden od velikih ciljev vrhniškega nogometa, preboj članske ekipe v tretjo državno ligo. Pod vodstvom novega trenerja Jana Kraglja člani zasedajo drugo mesto v 4. ligi in so v igri za napredovanje. No, vsekakor bo potrebno opraviti še veliko dela, treningov in predvsem utrditi obrambo, ki je nekajkrat v jesenskem delu preveč popustila. A ob dejstvu, da se ekipa prebija iz pete v četrto ligo in ob potencialu ter z malo sreče, lahko doseže željene cilje.

Zelo dobro kaže tudi mladim nogometašem, ki tekmujejo v drugi državni kadetski in mladinski ligi zahod. Na skupni lestvici, kjer se seštevajo rezultati selekcij U17 in U19 (kadetska in mladinska selekcija), zasedajo skupno peto mesto, kar je v okvirjih zastavljenih ciljev pred začetkom sezone. Predvsem so v tem delu sezone navdušili kadeti, ki na svoji lestvici zasedajo zelo visoko drugo mesto in redno premagujejo ugledne slovenske klube. Mladincem ne gre tako dobro, poleg tega pa so imeli še veliko težavo s poškodbami obeh vratarjev. Vsekakor je prostora za napredek ob trdem delu in boju na igrišču še veliko.

Navdušujejo tudi mladi nogometaši v selekciji U15, ki v prvi medobčinski nogometni ligi zasedajo prvo mesto. Predvsem je spodbudno to, da so fantje brez poraza in brez prejetega zadetka.

Predsednik NK Dren – Vrhnika Andrej Šega tako prvi del sezone ocenjuje kot uspešen. Ker je v klubu poudarek na razvoju igralcev, se višjim selekcijam na treningih ali tekmah pridružujejo že mlajši člani, da si lahko nabirajo izkušnje. Ob tem je poudaril, da v selekciji U13 še ne gledajo tako močno na rezultat, saj je v ospredju razvoj igralcev in prilagajanje na zahtevnejši tempo igre v kasnejših selekcijah.

Nogometaši si bodo v decembru vzeli tekmovalni premor, ko bo tudi čas za regeneracijo in počitek, ki bo še kako pomemben pred drugim delom sezone, ko bo treba še enkrat ponoviti odlične predstave na igrišču.

Vse aktualnosti, novice in rezultate lahko spremljate tudi na socialnih omrežjih NK Dren Vrhnika in na njihovi spletni strani.

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

 


Oglejte si tudi