Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
2°C
Oceni objavo

Množična udeležba nočnega teka

Vrhnika, 24. avgust – Nočni tek je zvabil na ulice Vrhnike toliko ljudi kot le malo tovrstnih športnih dogodkov. Na teku je namreč sodelovalo kar 355 udeležencev iz cele Slovenije, ki so po ulicah imeli bučno podporo navijačev. Kot je dejal Leon Malovrh iz ŠD Agonija, ki je bil glavni organizator prireditve, ima tek dobre možnosti, da postane tradicionalen.
Nočni tek sam po sebi ni novost, je pa novost dejstvo, da so organizatorji letos združili moči in pripravili celo serijo nočnih tekov, del katerih je bil tudi vrhniški. Tek se je štel tako posamezno kot za skupno serijo Nočnih tekov Slovenije, ki se bodo zaključili te dni z nočnim tekom v Ljubljani.

Glede na novost se je na Vrhniki prijavilo zelo veliko tekmovalcev – kar 355, ki so se podali na pet ali desetkilometrsko traso. Ta je potekala po Stari cest, naredila »pentljo« pod Hribom in se vračala nazaj po pločniku ob Tržaški cesti. Trasa je bila dolga 2,5 kilometrov, kar pomeni, da so jo udeleženci maratona pretekli dvakrat ali štirikrat. »Naš cilj je, da tek postane tradicionalen. Ne vidim razloga, da ne bi, kajti lokalna skupnost ga je sprejela zelo dobro,« je tik pred začetkom teka dejal Malovrh. Častni pokrovitelj teka je bil župan Stojan Jakin, ki je obljubil pomoč v okviru razpoložljivih finančnih sredstvih in izrazil navdušenje nad številom prijavljenih.

In kdo je bil najhitrejši? Na desetkilometrski trasi je ciljno črto prvi pretekel Urban Jereb s časom 30 minut in 9 sekund, med ženskami pa Brina Melanšek z 39 minut in 10 sekundami. Na krajši trasi je slavil Bor Grdadolnik (15:39), med ženskami pa Maruša Mišmaš s časom 16 minut.

Nočni tek je bil vrhunec dogajanja tega dne, ob tem pa so potekale še druge spremljajoče prireditve. Od popoldneva dalje je v vrhniškem Športnem parku praznoval 10. obletnico delovanja Tekaški forum. Obiskovalci so se lahko sprehodili po bazarju, si na stojnicah ogledali ponudbo sponzorjev prireditve in lokalnih društev. Na stadionu so potekali otroški teki, nekdanja olimpijka Maja Benedičič je predstavila osnove nordijske hoje in športne navdušence popeljala na Planino, tik pred osrednjo večerno prireditvijo pa je potekal še dobrodelni tek Anina zvezdica na2,5 km– zbrali so preko130 kilogramovhrane.

Kot so sporočili iz ŠD Agonija, jim je številčna udeležba in zanimanje gledalcev ob celotni trasi, dala dodatno motivacijo za še boljšo organizacijo v naslednjem letu.

 

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi