Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Obisk čisto pravega škrata in delavnica: "Kaj bom, ko bom velik?"

Študenti smo na Miklavževem sejmu, ki je potekal 29.11.2013 otroke razveselili z obiskom čisto pravega škrata Kuzme in jih podučili o različnih poklicih na delavnici "Kaj bom, ko bom velik?".
V soboto popoldne, se je kljub slabemu vremenu, na Sodnjiskem trgu dogajalo marsikaj zanimivega. Najprej nas je iz bližnjih gozdov obiskal čisto pravi škrat Kuzma, ki nam je prebral pravljico Svetlane Makarovič: Škrat Kuzma dobi nagrado, nam zaigral na piščalko in nam pripovedoval o ostalih škratovščinah, ki jih je ušpičil. 

Ko nas je Kuzma zapustil s škratovskim pozdravom, smo se skupaj s študenti podali v raziskovanje različnih poklicev. Preizkusili smo se kot novinarji, katerih glavna naloga je zbiranje informacij in poročanjeo njih. Tudi mi smo se podali na lov za informacijami in stojničarje povprašali o njihovih zanimivih izdelkih. Predstavil se nam je tudi poklicni natakar, ki nam je razložil in pokazal, kakšna je pravilna postrežba. Ali veste, s katere strani se postreže gostu? Čisto na koncu pa nas je s svojimi poskusi navdušil tudi kemik Žiga. Naučili smo plavati jajce, izmerili, koliko kisika je v zraku in kurili negoreč papir. 

Imeli smo se super!

 

Naslednja otroška pustolovščina nas čaka 21.12.2013, ko bomo imeli skupaj s Klubom vrhniških študentov čisto pravi žur.

 

 

Oglejte si tudi