Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Lokostrelce najprej pregnal dež, nato božalo sonce

Ulovka, 6. in 7. september - Lokostrelska zveza Slovenije nam je letos dodelila organizacijo državnega prvenstva v disciplini 3D (odprto in absolutno) na Ulovki pri Zaplani. Odlično smo se izkazali tako v vlogi organizatorja kot v tekmovalnem delu prvenstva, vendar proti vremenu nismo mogli storiti ničesar.
Obiskalo nas je 150 tekmovalcev iz vse Slovenije, Italije in tudi Hrvaške, zato se je obetala izredno napeta tekma za državno prvenstvo, tudi v odprti konkurenci: tako za posameznike kot za ekipe. Letos smo imeli še posebno čast, da nas je obiskal župan občine Vrhnika g. Stojan Jakin, ki je bil nad videnim prijetno presenečen, saj si ni mislil, da je udeležba oziroma zanimanje za ta šport tako veliko. Udeležencem je namenil nekaj spodbudnih besed in jim v nadaljevanju zaželel veliko športne sreče in mirno roko.
Žal smo morali v dogovoru s sodniki, že po dobre pol ure, tekmo prekiniti, saj se je nad planino spustila tako gosta megla, da tekmovalci niso več videli tarč. Tekmovanje je postalo še bolj nevarno, ko je začelo še deževati. Po sestanku s predstavniki vseh prisotnih društev smo sklenili, da tekmovanje prestavimo na naslednji dan, na nedeljo, za katero je veljala boljša napoved. In res... Hiteli smo postoriti še zadnje malenkosti pred začetkom, saj je bila pred nami čudovita ter sončna nedelja, ki je Ulovko prikazala v bolj prijazni podobi kot prejšnji dan. Tokrat je teklo vse kot je treba in s kvalifikacijami smo končali celo prej, kot je bilo predvideno. Sledilo je zasluženo kosilo in nato še finalni dvoboji za vse kategorije. Tudi tu smo bili deležni čestitk, saj so se vsi naši člani in tekmovalci, ki so izpadli v kvalifikacijah, pridružili k organizaciji finala, tako da smo tudi tu končali prej kot je bilo predvideno.
Na koncu smo se vsi skupaj še poveselili ob razglasitvi rezultatov in podelitvi medalj novim državnim prvakom, med katerimi so izstopali tudi naši člani. Tokrat je uspela odlična uvrstitev 
J. Podgoršku, R. Nolimal, Z. Buh, V. Velkavrh, M. Trdan, B. Grahovar, Bolta P., Zupan D. in ekipi, v sestavi: Kostanjevec, Trdan, Podgoršek. Škoda, da je vsem skupaj zmanjkalo čisto malo, za tisto najvišjo stopničko. Nič hudega, priložnosti bo še dovolj!
Seveda tudi tokrat ni šlo brez naših že tradicionalnih pokroviteljev, MAROLT d.o.o. iz Vrhnike, METREL d.d. iz Horjula, Cvetličarna KARMEN s.p. Vrhnika, ki se jim ob tej priliki še enkrat zahvaljujemo in se priporočamo tudi v prihodnje ter jim želimo uspešno poslovanje še naprej.
Vsem tekmovalcem, predvsem tistim, ki so dosegli odličja in visoke uvrstitve, ter članom društva, ki so priskočili na pomoč pri organizaciji tekmovanja, pa se zahvaljujemo za njihov čas in vložen trud!

ŠD Viteško lokostrelski red Vilijem, foto: gt in arhiv društva

Oglejte si tudi