Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
ČET.
10°C
5°C
Oceni objavo

Jaka in Gaja tretja na svetovnem pokalu

Letošnja sezona se je pričela za Rock n Roll pare Plesnega kluba M - PLESNO MESTO res hitro. Komajda so končali plesne priprave v Izoli že jih je čakalo prvo tekmovanje v Dolenjskih Toplicah in Svetovni pokal v Budimpešti. Jaka Južnič, ki je rojen na Vrhniki in je kot Vrhničan že postal Svetovni in Evropski prvak, je s svojo novo soplesalko Gajo Malovrh iz Polhovega Gradca tudi to sezono pričel izjemno. V Dolenjskih Toplicah je prepričljivo zmagal med slovenskimi pari, v Budimpešti pa sta na Svetovnem pokalu zasedla odlično tretje mesto.
Jaka: "Glede na konkurenco ter dejstvo, da se je sezona šele začela, je bilo v Budimpešti težko ocenit na katero mesto naju bodo ponesli najini plesni nastopi. Z Gajo sva čez poletje res dobro trenirala in na tekmi sva že prvo kolo odplesala zelo dobro, kazalo je celo, da lahko pričakujeva drugo mesto v finalu. V finalu pa se vse znova premeša in manjša napaka naju je stala drugega mesta, brez napake pa bi bilo dosegljivo tudi prvo mesto. Vendar za začetek sezone je to odlična uvrstitev. Hvala za vso podporo Plesnega mesta, predvsem pa trenerjem Boštjanu Pavčku in Ireni Petan, pa seveda tudi šefoma Marku in Aniti kaj naj rečem … mogoče tole: »Plesno Mesto je zakon«".
Gaja: "Rock n Roll je zakon. Pred rock and roll-om sem trenirala ritmično gimnastiko in plesala na nivoju svoje osnovne šole. Rock n Roll pa je plesala moja mami in ker jabolko ne pade daleč od drevesa je tudi mene prineslo v Rock n Roll vode. Zelo sem vesela, da sva se z Jakom dobro ujela, imava odlične trenerje, klub … in ne nazadnje sva s svojim trdim delom kmalu prišla zelo visoko, tudi tokrat v Budimpešti. Želim si, da naju tudi v bodoče plesni koraki in akrobacije popeljejo na stopničke, še bolj pa se veselim vseh nastopov, snemanj z Modrijani, Čuki in v raznih TV oddajah. Pa sej vam pravim »Rock n Roll je zakon«."

Oglejte si tudi