Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
ČET.
10°C
5°C
Oceni objavo

Futsal: Po polovici prvenstva drugi v Sloveniji

Za člansko ekipo Siliko Vrhnika je v času nastanka tega članka polovica prvenstva. Pred varovanci trenerja Simeunoviča je zgolj »evropski« Dobovec, ki se je pred kratkim uvrstil med šestnajst najboljših ekip Evrope. Na tretjem mestu je najtrofejnejši slovenski klub Litija, sicer z istim točkovnim izplenom, a slabšo gol razliko. Pred nami je torej zanimiv drugi del sezone, ko se bo odločalo o štartnih pozicijah za lov na naslov državnega prvaka. Igra se namreč po sistemu prvi z osmim, drugi s sedmim in tako naprej.
Po nekaj odpovedanih tekmah s tekmovanjem nadaljuje tudi naša mladinska selekcija. Kot smo pisali že v prejšnji številki, bo naša ekipa težko ponovila uspehe prejšnjih let. Vrstniki iz Ljutomera, ekipa Meteorplast, meljejo vse pred sabo, med tem, ko je četa trenerja Elvisa Behriča klonila že trikrat.
Zelo uspešno pa je začela naša najmlajša ekipa, selekcija U13, ki jo vodita igralca naše članske ekipe in reprezentanta U21, Tod Ciuha in Max Vesel. Po slabi polovici rednega dela vodijo v skupini zahod in se jim že nasmiha nadaljevanje tekmovanja v končnici. V primeru uvrstitve med prve štiri, bodo tekmovanje nadaljevali po sistemu prvi s četrtim iz vzhoda, drugi s tretjim, itd.
Slovenska futsal reprezentanca je dobila tekmece na evropskem prvenstvu, ki bo na Nizozemskem v času od 19. januarja do 6. februarja naslednje leto. 20. januarja se bo naša izbrana vrsta pomerila s Kazahstanom,  24. z Italijo in 28. s Finsko. Naj se še pohvalimo, da je bil na prijateljski tekmi s Hrvaško vpoklican tudi naš Max Vesel, na kar smo seveda zelo ponosni.
Aktivni so bili tudi v mladinski reprezentanci Slovenije. Mladinci so se dvakrat pomerili z Italijo. Naš Žan Janež, ki je tudi kapetan ekipe, je na prvi tekmi celo trikrat zadel za rezultat 3:3. Jure Suban pa zaradi poškodbe ni bil v ekipi. 
O vsem kar se bo dogajalo v slovenskem futsalu in vrhniškem futsal klubu, pa v naslednji izdaji Našega časopisa, ali pa na naši FB strani, kjer najdete tudi vse aktualne informacije v zvezi s slovenskimi futsal ligami in Futsal klubu Siliko.

Foto: RK, tekst: FK Siliko

Oglejte si tudi