Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

Dobro se z dobrim vrača

Da bi prišli do prijetnega presenečenja na koncu te zgodbe, moramo malce poseči v preteklost.

Planinska skupina Cekinčki je 13. decembra 2014 opravila zaključni pohod na Sveti Peter nad Dvorom (888 m), kar si lahko preberete in ogledate na povezavi Slovo od starega leta, slovo od zavetišča.

Avtor članka, Miran Klavora, je na koncu zapisal: »Približno deset dni po našem obisku je namreč zavetišče pogorelo do tal. V pogovorih s člani domačega PD smo jim obljubili vso pomoč pri izgradnji novega in, ko bo potrebno, ko nas pokličejo, bomo spet na kraju lepih spominov. Teh nam namreč tudi ogenj ne more vzeti.«

Cekinčki smo držali besedo in na našem pohodu na Slavnik v maju 2015 smo se, po posvetu z našo pohodnico Valerijo, ki je tudi članica Planinskega društva Novo mesto, Planinske skupine Dvor, dogovorili, da jim bodo prav prišla denarna sredstva za plačilo prevoznikov in nekaterih  obrtnikov, kajti pridnih rok imajo več kot dovolj, kakor domačini ugotavljajo. Slab mesec kasneje smo jim nakazali zbran denar in Valerija je zapisala: »Najlepša hvala v mojem imenu, v imenu Planinske skupine Dvor in PD Krka Novo mesto za vašo skrbnost in dragoceno pomoč. Res se trudimo vsak po svojih močeh, da bo naše zavetišče čimprej dobilo streho in prvotno podobo. Upam, da bo to še pred koncem leta. Veseli bomo, če se nam boste pridružili na otvoritvi.«

In 12. junija 2016 se je zgodilo, Cekinčki smo se odzvali njihovemu vabilu na odprtje novega zavetišča, kar lahko preberete na povezavi: Cekinčki po letu in pol ponovno na Svetem Petru, ekipi zanesenjakov iz Planinske skupine Dvor pa še enkrat hvala za čudovito počutje in z željo, da se na tem lepem objektu še srečamo.

Leta so tekla, medtem nastaja naša nova Planinska koča na Planini in kot strela z jasnega je »priletela« novica, Valerija me je konec maja 2017 obvestila, da prihajajo na Vrhniko predstavniki PD Krka Novo mesto, Planinska skupina Dvor, ki mi bodo ob naši novogradnji na Planini izročila njihov prispevek za izgradnjo nove koče. Ostal sem brez besed in veselil sem se srečanja s planinci z Dvora.

Prišel je 7. junij 2017 in na Planino, kjer sta nas pričakovala predsednik našega društva, Jože Šušteršič in naš najemnik Mitja, sem popeljal zastopstvo prijateljske planinske skupine. A kaj bi govoril, srečanje je bilo nadvse prisrčno, naj o tem raje spregovorijo slike, ki jih najdete na povezavi: Planinci Planinske skupine Dvor na Planini.

Seme našega dejanja v preteklosti je obrodilo dobre sadove, kajne?

Besedilo: Milan Jerman

Foto: Andrej Murn

Oglejte si tudi