Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

54. planinski tabor v Krnici

Mladinski odsek PD Vrhnika je od 1. do 10. avgusta 2018 organiziral 54. planinski tabor za mlade v Krnici pod Vršičem. Udeležilo se ga je 90 otrok, vodnikov, mentorjev in spremljevalcev.

 V 10-ih dneh smo osvojili naslednje vrhove: Rajske livade, Visoki Mavrinc, Kumlehova glava, Slemenova Špica, Sleme, Mojstrovka (po Hanzovi), Mojčina koča na Vitrancu, Ciprnik, Špik, Koča na Kriških podih, Stenar, Križ, Škrlatica in koča v Krnici. Obiskali smo večino koč v bližini Vršiča (Mihov dom, Erjavčeva koča, Poštarski dom in Tonkina koča) in si ogledali Rusko kapelico. V razgretih dneh smo se ohladili v jezeru Jasna. Vsakodnevno hlajenje nog pa smo si privoščili v reki Pišnici, ki je tekla mimo tabornega prostora. Popoldnevi so bili namenjeni raznim igram in risarskim delavnicam. Otroci so se lahko preizkusili v spustu po zipline-u, ki je bil eden od najdaljših in najstrmejših do sedaj v taborih. Organizirali smo orientacijski tek v okolici tabora, kjer so morali na dveh kontrolnih točkah pokazati še nekaj planinskega znanja. Ker smo bili v Kekčevi deželi smo se udeležili predstave o Vandotovem junaku Kekcu, zvečer pa smo si v tabornem kinu pod zvezdami ogledali še film Kekec.

Zadnji večer je bil planinski krst, kjer je planinska krstna komisija (v zasedbi župnik Fosil, mežnar Češark in rabelj Jabi) podelila 4 nova planinska imena: Tatjana Pečlin – Prizma, Iza Končan – Jasna, Peter Križ – Hanz in Jošt Tominc – Živc. Slastne kuharske mojstrovine sta nam pripravlja kuhar Vid in njegova pomočnica Manca.

Brez njih bi bolj na tanko piskali: Avtoelektričarstvo Trček Robi, Avtoprevozništvo Vehar Janez, Kmetija Habe, Kmetija Zalar, Pekarna Adamič, Pro-saf d.o.o., Štirn d.o.o., Tiskarna Somaru, Studio Fabrka, Tomaž bar, Treking šport (Petzl, Tendon), Žito., PZS in ZIC Vrhnika.

Za MOPD

Besedilo: Tomaž Stržinar

Foto: Mladinski odsek

Oglejte si tudi