Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Zbrali skoraj 5000 evrov za sovaščana Mirota

Stara Vrhnika, 14. september – V KS Stara Vrhnika so se poleti na predlog Sandija Zakrajška odločili, da zberejo finančna sredstva za sokrajana Mirota Kavčiča, ki zaradi težke bolezni ne more več hoditi.
Predsednik KS Jani Krvina in Zakrajšek sta v naslednjih tednih po predhodnem pisnem obvestilu o akciji potrkala na sleherna vrata na Stari Vrhniki. Krajani so prispevali po lastnih močeh – in ne boste verjeli – zbrali so 4800 evrov, s katerimi so kupili invalidski skuter, preostalih 2200 evrov pa so namenili za tople obroke, ki jih bo Mirotu v naslednjih letih dostavljalo Gostinstvo Dolinar.

Mirotu so skuter predali 14. septembra v domu krajevne skupnosti, kjer je Krvina med drugim dejal, da je bil odziv zelo pozitiven, tako v moralnem kot finančnem smislu. »Podatki zgovorno opozarjajo, da so med nami še ljudje, ki začutijo tesnobo sočloveka in mu pomagajo. Mirko, naj ti skuter dobro služi, z njim naredi čim več kilometrov v lepem vremenu in čim večkrat se oglasi tu med nami, kjer se je ideja uresničila.« Tudi Anka Grom, predsednica lokalnega kulturnega društva je menila podobno, kajti po njenem ni kultura samo gledališče in oder, marveč je »… kultura najprej v nas samih. In na Stari Vrhniki smo dokazali, da jo še imamo.«

V uspešni dobrodelni zgodbi je poleg krajevne skupnosti in krajanov sodelovalo tudi nekaj podjetij, ki so pomagali: Molek Servis je poskrbel za kopiranje obvestil o akciji, Soča Oprema je najprej ponudila skuter v testiranje, kasneje pa dala še velik popust, Gostinstvo Dolinar pa je dodalo še dodatnih 30 toplih obrokov in priznalo popust na že »zakupljene«.

 

Gašper Tominc

Oglejte si tudi