Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
1°C
-5°C
JUTRI
2°C
-2°C
Deli

Začel se je veseli december

Vrhnika, 1. december – Vstop v najbolj veseli del leta se je v Cankarjevem mestu začel z okraševanjem smreke na Sodnijskem trgu.

Za njen prazničen izgled so tudi letos poskrbeli najmlajši iz Vrtca Vrhnika. Več dogajanja na prizorišču pa je bilo pozno popoldne, ko je Smučarsko društvo Vrhnika odprlo vrata tradicionalnega smučarskega sejma z rabljeno športno opremo. Priložnosti za ugoden nakup smučarske opreme je bilo veliko, pa tudi ponudba je bila zelo raznovrstna. Hkrati s sejmom je potekal še svečani prižig lučk, ki jih je tokrat vklopil direktor Zavoda Ivana Cankarja Vrhnika Boštjan Koprivec. Za pevsko podlago sta poskrbela združena otroška zbora Ivanček in Cofki, prav poseben spektakularen nastop z ognjem pa je izvedel mojster ognjenih veščin Hatana.

Miklavžev sejem tokrat ni potekal v petek, pač pa so ta dan stojnice zasedli vrhniška športna društva v okviru tako imenovanega Zeusovega dneva športa. Društva so predstavljala svoje dejavnosti, hkrati pa je to bila za mimoidoče enkratna priložnost, da so dobili informacije o morebitnih vpisih kar iz prve roke. Naslednji dan, v soboto, so stojnice vendarle zasedli prodajalci v okviru Miklavževega sejma, ki so s svojo praznično ponudbo lahko obiskovalcem skrajšali praznični seznam želja. Ta dan je bilo z mladinsko predstavo na odprtem odru poskrbljeno tudi za najmlajše.

Gašper Tominc, foto: GT  

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!