Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

VARSTVENO DELOVNI CENTER VRHNIKA

.Ne vem,  koliko časa obratuje  tale Varstveno  delovni center na Vrhniki, mislim pa , da več kod 15 let. Naša hiša je v njihovi soseski na Robovi cesti. Takrat pred leti smo morali podpisati, da se lahko naselijo v naši bližini. Niti pomislili nismo, da se ne bi smeli. Takim ljudem je treba pomagati in jih sprejeti medse.

Že od samega začetka spremljam to mladino iz  zavoda. Pred 15. leti sem hodila še v službo in velikokrat, ko sem zjutraj dajala avto iz garaže, so ti otroci že hiteli v zavod, vsi nasmejani, dobre volje, mi pa smo vsi hiteli v službe, zaspani brez volje in krmežljavi.

Danes, ko je že toliko let minilo,  ni stanje nič drugačno. Ko delam na vrtu, gredo mimo, lepo pozdravijo in se nasmejejo. Kar dolg čas bi bilo, če jih ne bi več bilo. Mislim, da gredo ob sredah dopoldne na telovadbo v skupini. Večkrat imajo tudi sprehode pod vodstvom vzgojiteljev. Tudi po nabavi hrane jih pošljejo v Mercator. Sem pa že videla, kako lepo jih vzgojitelji učijo nabave živil in obnašanja v trgovini. Mislim, da so starši lahko zadovoljni, da družba tako lepo skrbi za njih. Imajo veliko ročnega dela in za novo leto ali ob drugih priložnostih te izdelke prodajajo na tržnici.

Zjutraj, ko sedim na terasi in pijem jutranjo kavico, ti varovanci že hitijo v zavod, posamezno ali v skupinah. Imajo si veliko povedati in nasmejani so. Nekateri so nastanjeni v hiši na Tržaški cesti poleg osnovne šole Ivana Cankarja, nekaj se jih vozi domov, nekatere pripeljejo starši in tudi kombi imajo za vožnjo v dom in domov. Vključeni so tudi invalidi na vozičkih, ki jih pripeljejo starši.

Velikokrat se z možem pogovarjava, ko jih tako opazujeva, kako je to lepo, da družba poskrbi za take ljudi. Zelo slabo bi bilo, če bi bili doma. Tukaj pa so vključeni v družbo in v vzgojo in izobraževanje. Hišo delavni center okrasijo z rožami, jih zalivajo in skrbijo za čisto okolico. Tudi ekološki otok znajo lepo izkoristiti, saj je nameščen poleg zavoda

 DOBRODOŠLI MED NAMI, DRAGI VAROVANCI  IN VZGOJITELJI VARSTVENO DELOVNEGA CENTRA NA VRHNIKI!

 

ŠURCA   FANI

Oglejte si tudi