Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Srečanje Vrhniških osnovnošolcev s člani RD Vrhnika

Pred časom smo se z organizatorji iz Zavoda Ivan Cankar dogovorili da otroci, ki se udeležujejo organiziranega varstva med počitnicami pod imenom Poletni vklop 2017, preživijo kakšen dan tudi s člani Ribiške družine Vrhnika in se pri tem seznanijo z našimi aktivnostmi ,ter z načini ribolova in seveda, sami poskusijo srečo v ribolovu.
Tako smo  v torek zjutraj  11. Julija pripravili vse potrebno pri ribniku Opekarna za prihod mladih nadobudnežev. Ker nismo vedeli  koliko otrok se bo udeležilo srečanja, smo zagotovili večje število naših članov in mentorjev, da bi pomagali pri vseh dejavnostih, ki smo jih nameravali predstaviti.

Od pričakovanega števila ( govorili smo o številki 60),je  prišlo 40 otrok in 5 animatorjev. Po uvodnem nagovoru in predstavitvi  dela v naši ribiški družini, smo otroke razdelili v tri skupine, ki so se izobraževale in zabavale vsaka na svojem področju. Člani ribiške družine smo eni skupini predstavili načine ribolova v sladkih vodah, med tem se je druga skupina ukvarjala z zabavnimi igricami, tretja skupina pa se je posvetila ribolovu na našem najmanjšem ribniku. Seveda so slednji najbolj uživali in iz te skupine so ves čas odmevali veseli vzkliki : » Ujel sem ribo !! Še eno sem ujela ! Ta je že moja tretja !!«Jasno je bilo, da otroci pri ribolovu maksimalno uživajo.  Prehitro je minilo in kmalu smo se morali posloviti z obljubo, da se v naslednjem mesecu vidimo ponovno. Ker pa fotografije povejo več kot tisoč besed, še nekaj fotoutrinkov z dogodka. (vm)

Oglejte si tudi