Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Prejeli smo: Ukrepi vlade pravšnji, SDS pobrala vso slavo

To je naslovnica današnjega Dnevnika izpod peresa novinarja Zorana Potiča. No to je njegovo mnenje , ki je naslov napisal. Javnomnenjska raziskava Ninamedia pa pri oceni politikov strank uvršča dr. Aleksando Pivec predsednico DeSUS  v sam vrh ocene politikov, takoj za samim predsednikom republike, kar razumem kot nagrado DeSUSU in njegovemu prispevku v vojni zoper koronavirusu..

Tu je potrebno poudariti, da se je DeSUS takoj odzval na povabilo Janeza Janše, da vstopi v vlado, preskočil vse ideološke ovire, kot da bi vedel, kako nujno je takojšnjo ustoličenje vlade, saj je februarja koronavirus že krepko trkal na evropska vrata. Veliko kritik smo bili deležni na ta račun, da nam gre samo za stolčke in osebne koristi. Tudi osebno sem jih slišal, da se na Vrhniki pajdašim z SDS , pa bom čisto enostavno povedal naslednje: Že 30 let zapiramo Janeza Janšo, a ni to malo pretirano….

Prepričan sem, da predsednik vlade ceni odločitev DeSUSa, da je pristopil v vlado in prevzel odgovornost za  ključna ministrstva v tem kriznem času; ministrstvo za zdravje in ministrstvo za kmetijstvo.

Prvo bo poskrbelo za ozdravitev, drugo za preživetje. DeSUSOV-ci ne rabimo slave, lovorik in medalj, te že imamo po predalih doma, sedaj rabimo, zdravje, mir in dobre odnose v družbi.

 

Vid Drašček, občinski svetnik, Vrhnika

Oglejte si tudi