Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Vrhnika
JUTRI
23°C
11°C
SOB.
22°C
11°C
Oceni objavo

Prejeli smo: "Kadrovanje SDS v vrhniški komunali" Ali res?

Prispevek z gornjim naslovom izpod peresa novinarja Andraža Rožmana sem prebral v četrtkovem Dnevniku, 23.januarja. Kot razumem župana občin Log-Dragomer in Borovnica  resno in ne resno razmišljata, da bi izstopila iz skupnega komunalnega sistema z Vrhniko. Pod resno borovniški župan v prispevku zatrdi, da pravno oceno in finančne posledice že imajo in če bo občinski svet dal zeleno luč bodo izstopili. Župan Log-Dragomerja pa si želi, da o tej možnosti ne bi resno razmišljali.

Vse lepo in prav si mislim, ko preberem prispevek, se bodo župani vseh treh občin že usedli in se pomenili kako rešiti ta zaplet, ali glej ga zlomka, ko na spletni strani Vrhnike v ponedeljek 27. januarja preberem prispevek  opozicijskega svetnika Vrhnike, kot se sam imenuje, z naslovom »Kaj počne občinska oblast s Komunalnim podjetjem Vrhnika?«.

Ne to pa ni več slučajno, to pa razumem že za dogovorjen, načrtovan in usklajen prispevek, ki kliče po odzivu, saj menim, da ima na Vrhniki za spremembo sedaj oblast občinski svet.

Ja, kar malo užaljen sem, ker novinar Andraž Rožman z gornjim  naslovom v Dnevniku rine v ospredje SDS. Kje pa je tu DeSUS, ki je prav tako imel prste pri zadnjem kadrovanju  v vrhniški komunali? Ne vem, mogoče je užaljen tudi svetnik NSi in svetniki Liste s podeželja in še kdo.

Prav je, da se je žgoča problematika  pojavila v medijih,  da se občani nekoč skupne občine Vrhnike, ki smo skupaj z ramo ob rami nastopili proti skupnemu sovražniku JLA, seznanijo  s problemom razhajanja v politiki vodenja Komunalnega podjetja Vrhnika. Problem sega v preteklost komunalnega podjetja, ko ga je skoraj  30 let vodila ena oseba in nato leta 2010  postala župan. V letu 2017 se je zgodil majcen preobrat. Povsem »slučajno« je odstopil predsednik občinskega nadzornega odbora. Z novim nadzornima odboroma je na Vrhniki zavel  nov veter. Odbor je začel delati tisto za kar je bil ustanovljen. Začela se je kazati drugačna slika. Obnova Robove ceste, prizidek zdravstvenega doma, zlati ovinek so bili projekti, ki so kazali na nepravilnosti. Predlagale so se revizije, tedanji župan je bil v občinskem svetu še premočan, niče se ni zgodilo. 

Po volitvah 2018 smo se novi občinski svetniki odločili, da se ne bomo več ločevali na pozicijo in opozicijo, leve in desne ter smo podprli novega župana. Za Vrhniko gre, smo dejali. Mislim, da imamo močno večino.

Sam sem že dalj časa opažal, da s komunalo nekaj ni v redu. Zdelo se mi je, kot da jo vodi nekdo iz ozadja - da obstaja neka vzporedna komunala. Osebno menim, da je potrebna revizija poslovanja KPV Vrhnika za nazaj in to bom tudi predlagal na občinskem svetu. Naj preiskujejo tisti, ki to znajo in so zato tudi s strani države ustanovljeni, da se ne bomo kregali po medijih. In do takrat naj bo začasni direktor komunalnega podjetja.

Tu se nehote sprašujem, ali smo s postavitvijo začasnega direktorja komunale zaprli kakšno »pipico«? Res pa je, da sem po dolgem času  ob zaključku gradbenih del Zlatega ovinka končno opazil bager z oznako KPV.

Vrhnika ima v skupni rabi z ostalima občinama tudi  zdravstveni dom. Ali se bodo tudi tu začele težave, se sprašujem? Težave z izgradnjo prizidka ZD Vrhnika, je namreč nova »občinska oblast« rešila. 

P. S.:Kolega svetnika, ki se počuti osamljenega v opoziciji vrhniškega občinskega sveta, vabim naj me ar pokliče, tudi jaz sem drugače močno levi, pa bova kakšno svetniško rekla…

 

 

Vid Drašček, vrhniški občinski svetnik

 

Oglejte si tudi