Logo MojaObčina.si

Vrhnika

DANES
6°C
-3°C
JUTRI
2°C
-1°C
Deli

Obnova bivakov na kurirski postaji TV-17

Člani ZB za vrednote NOB Vrhnika smo letos jeseni dokončno obnovili vse tri bivake pri spominski koči kurirske postaje TV-17 na Slemenih, za Ljubljanskim vrhom. Bivaki so bili potrebni nujne obnove, saj je lesena kritina popolnoma preperela, prav tako pa je medved s kremplji raztrgal spodnjo zaščitno folijo. Obnova se je vršila v lepem vremenu ob koncu tedna, trajala pa je skoraj eno leto.

V spominski koči smo zamenjali stare fotografije z novimi, ob vhodu v kočo pa smo namestili dve varovalni ograji. V neposredni bližini smo postavili nekaj novih sedišč, ki bodo prav prišla ob vsakoletnih množičnih pohodih mimo TV-17 in sicer tradicionalnega pohoda Železniškega planinskega društva in pohoda Planinskega društva Vrhnika po t.i. Vrhniški planinski poti kot tudi posameznim pohodnikom. Naredili smo skoraj 400 prostovoljnih ur dela, nekaj lepila in papirja, štiri kubične metre desk, nekaj kilogramov vijakov in žebljev ter okoli 30 litrov zaščitnega ekološkega premaza in že omenjene železniške pragove.  

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo Jelku OREL in Mitji BIRTIČ, ki sta s svojimi vozili pripeljala deske in pragove v  bližino postaje TV-17, kot tudi Planinskemu društvu Železničar iz Ljubljane, s pomočjo katerega smo dobili tirne pragove .

Večino del so opravili: Vojko, Brane, Leon, Polde, Tugo, Jani, Zdravko, France, Teo in Miran. (MS)

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!