Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Nič več nebo tako kot je bilo - spremembe?

7/2-2019 je bil dan, ki je s sejo Občinskega sveta Vrhniki napovedal vedrejše čase. Ustanovljeni so bili novi občinski odbori in s tem so bile nekatere stare vezi  prekinjene. Verjamem,  da ne bo več predragih, negospodarnih in stihijskih projektov. Verjamem, da ne bo več ignoriranja in negiranja Nadzornega odbora, ki je opozarjal na pomanjkljivosti in dajal priporočila za boljše delovanje občine. Mimogrede Računsko sodišče RS je v prvem uradnem odzivu na poročila nadzornega odbora popolnoma podprlo vrhniški nadzorni odbor občine. Verjamem tudi, da nekateri ne bomo več  dobivali očitkov, da se »pajdašimo« z desnico.

 

Verjamem, da bo novi Župan Daniel Cukjati  ostreje nastopil proti Kemisu in bo uporabil vsa sredstva, da Kemis  zapusti Vrhniko.

Seja je tudi dokazala, da se da  marsikaj narediti  drugače . Župan Daniel Cukjati je namreč predlagal sprejetje svojega prvega  odloka in sedaj ima občina Vrhnika predkupno pravico na nepremičninah  v Močilniku. Prvi korak k odstranitvi sramote z bisera Vrhnike. Ja, samo sklep je bilo treba sprejeti.

Župan je na seji predstavil svojo  desno roko, podžupana Grega Kukca, ki prihaja iz gospodarstva. Ljudje  pogosto precenjujemo kratkoročne in podcenjujemo dolgoročne učinke sprememb je njegova znana predvolilna izjava. Dve tretjini  občanov Vrhnike je  namreč na zadnjih volitvah glasovalo za spremembe. Gregi  Kukcu tudi večkrat uide njegov znani  rek: Nikoli več nebo tako kot je bilo.

 

Vid Drašček

Občinski svetnik

Oglejte si tudi