Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Na Vrhniko prihaja svetovni prvak v kuhanju kave

To soboto, 26. maja, bo v Cankarjevem domu ponovno dišalo po kavi. Na že tretjem festivalu kave se bodo ponovno predstavljale slovenske mirkopražarne kave z butičnimi blagovnimi znamkami. Dogodek bo eno samo kulinarično razvajanje s pitjem kave »na sto in en način« ter uživanjem drugih kulinaričnih dobrot s pridihom te pijače bogov.

V goste pa prihaja tudi poseben gost: Konstantinos Komninakis, svetovni prvak v pripravi kave v džezvi. Grk bo predstavil in pokazal drobne trike in skrivnosti, ki pripomorejo, da iz kave nastane božanski napitek. Seveda boste lahko kave po njegovem izboru in pripravljene izpod njegovih rok, tudi pokusili.

V sklopu festivala bo prvič v Sloveniji na ogled celotna zbirka razstave 400 let posod za kavo, razkrili pa bomo tudi, kakšno kavo je mati postregla Cankarju! V kinodvorani boste lahko poznali življenje še enega svetovnega prvaka v pripravi kave. V filmu The Coffee Man bo predstavljena življenjska zgodbe Saše Sestica, ki je kot vojni begunec moral zapustiti Bosno. V Avstraliji pa se je s svojo predanostjo kavi uspel uveljaviti kot svetovno znani barist oziroma strokovnjak na področju priprave kave.

Dogodek bo potekal v prijetnem parku pri Cankarjevem domu Vrhnika, v primeru slabega vremena pa boste lahko v kavi uživali znotraj Cankarjevega doma in zunaj pod šotorom. (gt)

 

Oglejte si tudi