Umili smo si roke, si nadeli predpasnike in kape ter se pogumno lotili dela. Iz sestavin smo najprej zamesili testo, nato pa oblikovali kroglice ter jih polagali na pekač. Težko smo čakali, da so se medenjaki spekli in vsaj malo ohladili, da smo jih lahko poskusili. Zelo so nam teknili, zato smo se odločili, da v veselem decembru razveselimo z domačimi dobrotami tudi naše mamice in očke. Če želite medenjake peči tudi vi, vam prilagamo naš recept. Pa dober tek!
Sestavine:
15 dag medu
30 dag masla
2 jajci
15 dag sladkorja v prahu
50 dag moke
1 žlička sode bikarbone (ne zamenjajte je s pecilnim praškom)
za noževo konico cimeta in nageljnovih žbic
Premaz: 1 beljak, 7 dag sladkorja v prahu
Potek:
Med segrejte na 50°C, nato ohladite. Maslo penasto umešajte, izmenjaje in postopno dodajajte jajci, sladkor in med.
Nato zmešajte moko s sodo in dišavo. Zamesite testo, pustite počivati pol ure, oblikujte kroglice in jih polagajte na malo namazan pekač.
Pecite 10 minut pri 170°C. Še tople povaljajte v mešanici sladkorja in beljaka.
Brigita Žerjav