Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za torek, 21.08.2018

pretežno jasno
Zvečer se bo povsod razjasnilo, ponoči bo precej jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20 °C.
18°C | 33°C
sreda, 22.08.2018
18°C | 33°C
četrtek, 23.08.2018
18°C | 32°C
petek, 24.08.2018
17°C | 30°C
Opozorila
Ponedeljek, 20.8.2018 ob 18h
Dodatnega opozorila ni.
18°C
33°C
pretežno jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Sosed sosedu

Klobučki pečemo slastne medenjake


SOSED SOSEDU

| |
04.12.2017      8:28
A A

Klobučki pečemo slastne medenjake


V skupini Klobučkov iz enote Želvica smo zelo sladkosnedi, zato smo se odločili, da si bomo naš jedilnik popestrili s peko medenjakov. Ker pravim pekom na glavi ne smejo manjkati pekovske kape, smo jih najprej seveda izdelali. Naslednji dan pa je šlo zares.


Deli:

Umili smo si roke, si nadeli predpasnike in kape ter se pogumno lotili dela. Iz sestavin smo najprej zamesili testo, nato pa oblikovali kroglice ter jih polagali na pekač. Težko smo čakali, da so se medenjaki spekli in vsaj malo ohladili, da smo jih lahko poskusili. Zelo so nam teknili, zato smo se odločili, da v veselem decembru razveselimo z domačimi dobrotami tudi naše mamice in očke. Če želite medenjake peči tudi vi, vam prilagamo naš recept. Pa dober tek!

Sestavine:

15 dag medu

30 dag masla

2 jajci

15 dag sladkorja v prahu

50 dag moke

1 žlička sode bikarbone (ne zamenjajte je s pecilnim praškom)

za noževo konico cimeta in nageljnovih žbic

Premaz: 1 beljak, 7 dag sladkorja v prahu

Potek:

Med segrejte na 50°C, nato ohladite. Maslo penasto umešajte, izmenjaje in postopno dodajajte jajci, sladkor in med.

Nato zmešajte moko s sodo in dišavo. Zamesite testo, pustite počivati pol ure, oblikujte kroglice in jih polagajte na malo namazan pekač.

Pecite 10 minut pri 170°C. Še tople povaljajte v mešanici sladkorja in beljaka.

 

Brigita Žerjav

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
ŽELIŠ BITI TUDI V BODOČE NA TEKOČEM S TEM, KAR OBJAVI Naš časopis? x
Naroči se na e-obveščanje in ostani v stiku z nami in ne zamudi več nobene pomembne novice ali dogodka!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Naš časopis
Številka: 461
Izšla: 02.07.2018
Poglej Pdf

Bodite prvi pri oddaji mnenja.