Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Gostili učence iz Labina ter se pustno našemili

Glasbena šola Vrhnika se je v tem tednu kar dvakrat predstavila publiki. Kaj so počeli, si preberite v spodnjem prispevku.
Gostili smo učence iz Labina

V začetku meseca marca 2014 je Glasbena šola Vrhnika gostila učence Orkestra Osnovne glasbene šole Matka Brajše Rašana iz Labina. Orkester sestavljajo učenci harmonike, pihal in tolkal, ki so skupaj s člani Mladinskega pihalnega orkestra Glasbene šole Vrhnika v treh dneh obiskali Postojnsko jamo in spoznali znamenitosti Tehniškega muzeja Slovenije v Bistri. Člani obeh orkestrov so se predstavili na skupnem koncertu v ponedeljek, 3. marca 2014 v Veliki dvorani Cankarjevega doma na Vrhniki in z odličnim nastopom navdušili zbrano publiko. Gostje s Hrvaške so prenočevali pri družinah učencev GŠ Vrhnika in ravnateljici OGŠ M. B. Rašana in GŠ Vrhnika sta se zahvalili vsem staršem, ki so odprli vrata svojih domov in sprejeli goste s Hrvaške. Člani Pihalnega orkestra Glasbene šole Vrhnika se že veselijo obiska Hrvaške Istre, kjer se bodo predvidoma v mesecu juniju 2014 zopet srečali s svojimi novimi prijatelji.

Glasbena šola Vrhnika z Osnovno glasbeno šolo Matka Brajše Rašana sodeluje od leta 2013, ko so se v Labinu predstavile učenke baleta GŠ Vrhnika. Z veseljem se povezujejo in krepijo odnose z različnimi zasedbami obeh glasbenih šol.


Tudi glasbena šola v pustni opravi

Na pustni torek, 4. marca 2014, so se na odru dvorane Glasbene šole Vrhnika predstavili učenci v pustnih maskah. V pravem pustnem vzdušju  tako na odru kot med publiko, smo lahko slišali člane orffovega ansambla, pevskega zbora, kvarteta flavt in soliste na različnih glasbenih inštrumentih. Naslednji v vrsti tematskih nastopov v Glasbeni šoli Vrhnika bo Nastop učiteljev GŠ Vrhnika 2. aprila 2014 ob 18.30 uri. Vljudno vabljeni!     

 

Glasbena šola Vrhnika

 

 

Oglejte si tudi