Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Dež ni pregnal obiskovalcev

Vrhnika, 20. junij – Petek, ko naj bi potekala festival okusov, glasbe in plesa, je minil v znamenju pogledov proti nebu. A ko se je prireditev popoldne začela, tudi to ni več pomagalo, saj se je ulilo. A začuda to obiskovalcev ni odgnalo.
Zaradi slabega vremena se je prireditev »Pesmi in plesi prijateljskih mest« iz Stare ceste selila v Cankarjev dom, na odru katerega se je predstavilo 12 glasbenih, plesnih in pevskih skupin iz domačih krajev, okoliških občin in celo iz Pule ter Gonarsa. Prireditev so s svojo prisotnostjo počastili župan Gonarsa, grški veleposlanik, vrhniški župan in predstavniki puljske občine, ki so izrazili upanje, da jih bo prijateljstvo v plesu in pesmi povezovalo tudi v prihodnje.
Kljub dežju pa je Stara cesta »oživela« s stojničarji, ki so bodisi ponujali izdelke domače umetnostne obrti bodisi so v okviru »Festivala hrane« poprijeli za kuhalnico in razvajali obiskovalce. Okusiti je bilo mogoče marsikaj: melisino potico, šmorn, palačinke, golaž, pečene hrenovke, ajdovo kašo, štruklje… Novost letošnjega festivala okusov je bila ta, da so obiskovalci morali za pokušnjo jedi kupiti kupon v vrednosti enega evra, izkupiček pa je romal v roke lokalnemu Rdečemu križu. Za malčke so poskrbeli z ustvarjalnimi delavnicami, presenečenje pa sta bila ulična umetnika iz Teatra Cizamo, ki sta se šalila z mimoidočimi. Sicer je bila predvidena še njuna gledališka predstava, a je zaradi dežja odpadla. Čeprav je slednji močil ulico do osme ure zvečer, obiskovalcev začuda ni manjkalo. Večer je bil sklenjen s tako imenovano Dionizovo noč, to je z živo glasbo pred tamkajšnjimi bifeji in gostilnami. Naj omenimo še, da »se je dogajalo« tudi v Mantovi in v Gostilni Mostiček, kjer so ravno tako pripravili živo glasbo in priljubljeno leskovačko kuhinjo.

Gašper Tominc, foto: Blaž Uršič in GT  

Oglejte si tudi